Η τύχη σας μπορεί να σας περιμένει οπουδήποτε – σε ένα σωρό από παλιά πράγματα, σε παζάρι, ενώ ανακαινίζετε, στην αυλή σας, ή ακόμα και στη μέση ενός χωραφιού. Η τύχη έρχεται απροσδόκητα και στις πιο ασυνήθιστες μορφές.

Θα σας περιγράψουμε 7 ιστορίες από ανθρώπους που κατά λάθος βρήκαν πράγματα που τους έκαναν πλούσιους.

1.Ένα τείχος νομισμάτων

Υπήρχε ένα παλιό σπίτι στην πόλη Windber της Πενσυλβανίας που είχε εγκαταλειφθεί για περισσότερα από 20 χρόνια. Μια μέρα, ντόπια παιδιά μπήκαν στο σπίτι παίζοντας και βρήκαν πολλά παλιά νομίσματα κοντά σε έναν από τους τοίχους. Τα παιδιά είπαν στους γονείς τους για το εύρημα τους. Οι γονείς αποφάσισαν να σπάσουν τον τοίχο και όταν το έκαναν έπεσαν εκατοντάδες νομίσματα.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, υπήρχαν 8.500 δολάρια. Ανάμεσα στα συνηθισμένα νομίσματα υπήρχαν μερικά σπάνια που εκδόθηκαν μεταξύ των ετών 1793-1857. Αποτιμήθηκαν σε 200.000 δολάρια.

2. Χρυσός

Στο Ballarat (Αυστραλία) ένας τοπικός αγρότης περπατούσε με έναν ανιχνευτή μετάλλων σε ερημικές εκτάσεις γύρω από το σπίτι του. Όταν η συσκευή ανίχνευσε κάτι, άρχισε να σκάβει. Αμέσως βρήκε μικρά κομμάτια χρυσού. Συνέχισε να σκάβει και βρήκε ένα τεράστιο κομμάτι χρυσού που ζυγίζει 5.5 κιλά και αξίζει 315.000 δολάρια.

Παραδόξως, αυτή η περιοχή διερευνήθηκε πολλές φορές, αλλά δεν βρέθηκε τίποτα το ιδιαίτερο. Έτσι φαινόταν το νουγκέτ χρυσού.

3. Βασιλικό οπάλιο

Ένας ακόμα τυχερός τύπος από την Αυστραλία βρήκε το πιο σπάνιο οπάλιο στον κόσμο. Κατά τη διάρκεια μιας από τις ανασκαφές του, ένας μεταλλωρύχος που ονομάζεται Bobby (προτιμά να κρύψει το επώνυμό του) βρήκε ένα μεγάλο ιριδίζων οπάλιο στο κάτω μέρος ενός κάδου με συνηθισμένες πέτρες. Ο άνδρας αποφάσισε να το κρατήσει ως αναμνηστικό. Το έδειξε μόνο σε έναν ειδικό μετά από 14 χρόνια. Φάνηκε ότι βρήκε ένα απίστευτα σπάνιο μαύρο οπάλιο.

Η πέτρα ονομάστηκε “βασιλικό οπάλιο”. Και σύμφωνα με τους ειδικούς, το αρχικό του κόστος σε δημοπρασία ήταν 3 εκατομμύρια δολάρια.

4. Φάκελοι με χρήματα

Το 2009, ένας οικοδόμος από το Κλίβελαντ, ο Bob Kitts ανακατασκεύασε το σπίτι της παιδικής του φίλης Amanda Reece. Έβγαζε τα παλιά πλακάκια στο μπάνιο, όταν βρήκε 2 μεταλλικά κιβώτια γεμάτα με φακέλους χρημάτων μέσα. Οι φάκελοι απευθύνονταν στο πρακτορείο ειδήσεων P. Dunne και περιείχαν 182.000 δολάρια.

Οι φίλοι ήταν ευχαριστημένοι με το εύρημα, αλλά δεν μπορούσαν να συμφωνήσουν για το πώς να μοιραστούν τα χρήματα. Η Amanda προσέφερε στον Bob το 10%, αλλά εκείνος ζήτησε το 40%. Δεν μπορούσαν να συμφωνήσουν και αναγκάστηκαν να πάνε στο δικαστήριο. Ο Ρ. Dunne ανακάλυψε επίσης τη διαδικασία και, ως εκ τούτου, το δικαστήριο μοίρασε τα χρήματα εξίσου μεταξύ όλων των μελών της διαφωνίας.

5. Ένα χαμένο σφυρί

Το 1992, ένας Βρετανός αγρότης, ο Peter Whatling, έχασε το σφυρί του. Προκειμένου να ψάξει λεπτομερώς τις εγκαταστάσεις του, ζήτησε από τον φίλο του Eric Lawes, ο οποίος είχε χειροποίητο ανιχνευτή μετάλλων, να τον βοηθήσει.

Στα πρώτα λεπτά, ο Lawes βρήκε ένα μεγάλο ασημένιο νόμισμα. Ξεκίνησε να σκάβει στο σημείο όπου βρήκε το νόμισμα και βρήκε ένα ξύλινο κουτί με ένα χρυσό κολιέ, κοσμήματα και εκατοντάδες νομίσματα.

Οι αρχαιολόγοι ονόμασαν αυτό το εύρημα “Hoxne Hoard”. Η αρχική αξία εκτιμάται στα 15 εκατομμύρια δολάρια. Όλα τα τεχνουργήματα δόθηκαν στο Βρετανικό Μουσείο. Ο Eric έλαβε ένα βραβείο ύψους 2,3 εκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο μοιράστηκε με τον φίλο του. Ωστόσο, ο Peter Whatling δεν βρήκε ποτέ το σφυρί του.

6. Η Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας

Ένας άντρας από την Πενσυλβάνια αγόρασε έναν πίνακα αξίας 4 δολαρίων σε πώληση γκαράζ. Ήθελε να το χρησιμοποιήσει για να διακοσμήσει το σπίτι του, αλλά όταν πήγε να αλλάξει το πλαίσιο, βρήκε ένα έγγραφο στο πίσω μέρος του πίνακα. Φαίνεται να είναι ένα από τα 25 επίσημα αντίγραφα της Διακήρυξης της Ανεξαρτησίας που έγινε το 1776. Αργότερα, το έγγραφο αυτό πωλήθηκε σε δημοπρασία για 2,4 εκατομμύρια δολάρια.

Μια παρόμοια ιστορία συνέβη με τον Michael Sparks από το Nashville. Αγόρασε ένα αντίγραφο της Διακήρυξης σε ένα τοπικό κατάστημα μόνο επειδή του άρεσε. Πλήρωσε 2,48 δολάρια για αυτό και πολύ καιρό αφού το αγόρασε, αποφάσισε να το δείξει σε εμπειρογνώμονες. Φαίνεται ότι αυτό ήταν επίσης ένα από τα αντίγραφα που έγιναν πριν από 184 χρόνια. Αργότερα, πωλήθηκε για 125.000 δολάρια.

7. Ο χρυσός των Βρετανών Λόρδων

Ένας ερασιτέχνης αρχαιολόγος, ο Terry Herbert κάποτε ζήτησε από τον φίλο του (έναν αγρότη από το Staffordshire της Αγγλίας) να τον αφήσει να ψάξει μέσα στα χωράφια του με ανιχνευτή μετάλλων. Ήλπιζε να βρει μερικά νομίσματα. Την πρώτη ημέρα της έρευνας βρέθηκαν 4 χιλιάδες αντικείμενα που ζύγιζαν συνολικά 4,5 κιλά.

Οι αρχαιολόγοι κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο θησαυρός ανήκε στους Βρετανούς άρχοντες, διοικητές και θρησκευτικές προσωπικότητες του 12ου αιώνα και ήταν πιθανότατα ένα είδος θυσίας στους θεούς. Ο θησαυρός εκτιμήθηκε σε 5,3 εκατομμύρια δολάρια.

*Διαβάσαμε την είδηση στο www.enimerotiko.gr