Σύμφωνα με κριτικές των χρηστών του TripAdvisor, μια ελληνική παραλία συγκαταλέγεται στις 6 πιο ασφαλείς παραλίες στον κόσμο για τα παιδιά.

Η παραλία αυτή δεν είναι άλλη από το Ελαφονήσι η οποία αναδείχθηκε, επίσης, 21η καλύτερη στον κόσμο και 2η καλύτερη στην Ελλάδα! Το Ελαφονήσι είναι μία στενόμακρη χερσόνησος στη δυτική πλευρά του νομού Χανίων με πανέμορφες παραλίες από όλες τις πλευρές, δίνοντας την αίσθηση ενός ξεχωριστού νησιού και σχηματίζοντας σε συγκεκριμένο σημείο μία φυσική λιμνοθάλασσα που είναι ιδανική για τα παιδιά.

Φημίζεται για τη ροζ απόχρωση της άμμου, ενώ είναι προστατευμένη ως λιμνοθάλασσα από τους κινδύνους και τις περιπέτειες της ανοιχτής θάλασσας, που εγκυμονούν για τα παιδιά.

Και για να σας λύσουμε την απορία… υπεύθυνα για τη ροζ άμμο είναι τα σπασμένα κοχύλια και συγκεκριμένα κάποια μικροσκοπικά μαλακόστρακα που ονομάζονται Foraminifera, τα οποία όταν ολοκληρώνουν τον κύκλο της ζωής τους και πεθαίνουν αφήνουν πίσω τους τα κατακόκκινα κοχύλια τους που παραμένουν στο νερό και συνθλίβονται μέσα στην άμμο, η οποία με τη σειρά της αποκτά αυτή την εντυπωσιακή απόχρωση!

Οι άλλες 5 πιο ασφαλείς παραλίες για παιδιά στον κόσμο είναι οι:

  • Playa de Alcúdia, Μαγιόρκα
  • Bondi Beach, Αυστραλία
  • Siesta Beach, Φλόριντα, Ηνωμένες Πολιτείες
  • Παραλία İztuzu, Dalyan, Τουρκία
  • Filey Beach, Γιορκσάιρ, Ηνωμένο Βασίλειο

*Διαβάσαμε την είδηση στο www.travelstyle.gr