Οι κάτοικοι ενός απομακρυσμένου χωριού στην Αλάσκα φώτισαν διάδρομο αεροδρομίου, προκειμένου να προσγειωθεί και να απογειωθεί αεροσκάφος που παρέλαβε παιδί το οποίο έχριζε ιατρικής βοήθειας.

Προσεγγίζοντας το Igiugig, ένα απομακρυσμένο χωριό 70 κατοίκων, το βράδυ της Παρασκευής, το πλήρωμα του αεροσκάφους διαπίστωσε ότι δεν υπήρχαν φώτα στον διάδρομο προσγείωσης.

Όταν διαπιστώθηκε ότι δεν λειτουργούσαν τα φώτα στον διάδρομο προσγείωσης του αεροδρομίου, η υπάλληλος του τοπικού γραφείου Ίντα Νέλσον, που είχε αντιληφθεί τι συνέβαινε, προσφέρθηκε να φωτίσει με το όχημά της τη μία άκρη του διαδρόμου.

Εκείνη τη στιγμή της τηλεφώνησε γείτονας, για να μάθει αν προσγειωνόταν αεροσκάφος μέσα στο βράδυ. Η Νέλσον κάλεσε ενισχύσεις και η ανταπόκριση ήταν μεγάλη, καθώς μέσα σε 20 λεπτά έφτασαν εκεί 20 οχήματα.

Ένας ντόπιος πιλότος τους βοήθησε να τοποθετηθούν στα σωστά σημεία, ενώ ταυτόχρονα επικοινωνούσε με τον κυβερνήτη του αεροσκάφους. Αφού πέρασε μερικές φορές πάνω από τον διάδρομο, για να διαπιστώσει αν μπορούσε να κατεβάσει το αεροπλάνο σε αυτές τις συνθήκες, τελικά ο πιλότος το προσγείωσε.

Οι κάτοικοι του χωριού παρέμειναν στις θέσεις τους, προκειμένου το αεροσκάφος να απογειωθεί ξανά, μετά την παραλαβή του νεαρού ασθενούς. Το παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Άνκορατζ, όπου νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση.

*Διαβάσαμε την είδηση στο lifo.gr