Στο καινούργιο κατάστημα της Amazon μπορείς να ρωτήσεις την Alexa πού βρίσκεται το γάλα, να σκανάρεις και να κάνεις τις αγορές σου χρησιμοποιώντας το καλάθι σου και να παραλάβεις βιβλία που παρήγγειλες στο σάιτ.

Το πρώτο παντοπωλείο Amazon Fresh πρόκειται να ανοίξει για το κοινό σε μερικές εβδομάδες έξω από το Λος Άντζελες της Καλιφόρνια με στόχο να προσεγγίσει μια εντελώς διαφορετική κατηγορία καταναλωτών από εκείνη της αλυσίδας Whole Foods της Amazon (AMZN). Η Whole Foods εξειδικεύεται σε φυσικά και οργανικά προϊόντα και δεν αναλαμβάνει συμβατικά brands όπως Coca-Cola, Tide και Oreos.

«Ο συγκεκριμένος τομέας είναι τεράστιος, βάσει μετρήσεων εκτιμάται σε 800 δισ. δολάρια στις ΗΠΑ. Και εμείς είμαστε σχετικά μικροί στο χώρο», σχολίασε ο Τζεφ Χέλμπλινγκ, αντιπρόεδρος των Amazon Fresh.

Η Amazon επιβεβαίωσε το άνοιγμα επτά καταστημάτων Amazon Fresh -τέσσερα στην Καλιφόρνια και τρία στο Ιλινόις- χωρίς να αποκαλύψει ωστόσο τις ακριβείς ημερομηνίες.    Το 35.000 τ.μ. κατάστημα στο Woodland Hills διαθέτει τμήματα παρόμοια με εκείνα ενός οποιουδήποτε παντοπωλείου -φρούτα και λαχανικά, θαλασσινά και κρέατα, αλλά και έτοιμο φαγητό. Η διαφορά εδώ είναι πως το νέο Amazon Fresh διαθέτει επίσης όλη την τελευταία τεχνολογία.

Στους χώρους του υπάρχουν τοποθετημένες οθόνες, μέσω των οποίων η εικονική βοηθός της Amazon, Alexa, λύνει απορίες των πελατών όπως, «πού μπορώ να βρω τη μαγιονέζα;».

Τα καταστήματα θα διαθέτουν επίσης Amazon Dash Cart, ένα «έξυπνο καρότσι» αγορών που σκανάρει προϊόντα, συνδέεται με online λίστες αγορών και λειτουργεί επίσης ως ταμείο, ενώ μπορεί επίσης να διαβάσει το bar code, έχει αισθητήρες και ζυγαριά. Αφού χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή της Amazon για να συνδεθούν, οι πελάτες μπορούν να τοποθετήσουν μια ή δυο σακούλες μέσα στο καρότσι, που με την σειρά του σκανάρει τα προϊόντα με bar code και ζυγίζει όσα δεν διαθέτουν. Με την «έξοδο» από την λειτουργία έρχεται αυτόματα και η χρέωση μέσω κάρτας στον λογαριασμό της Amazon.

Σε κάθε περίπτωση, τα συγκεκριμένα καταστήματα, διαθέτουν φυσικά και κλασικούς πάγκους και ταμίες για πελάτες που δεν δεν θέλουν να χρησιμοποιήσουν το Dash Cart ή σκοπεύουν να κάνουν περισσότερες αγορές.

*Διαβάσαμε την είδηση στο lifo.gr