Η φωτογραφία ενός χάρτινου κουτιού με ένα άνοιγμα στο πάνω μέρος κάνει τον γύρο των social media και προκαλεί συγκίνηση και θαυμασμό για τη δημιουργό του: Ο λόγος για την Julia Brown, μια εκπαιδευτικό σε Γυμνάσιο του Τέξας, η οποία στην προσπάθειά της να έρθει πιο κοντά στους μαθητές της και να τους κάνει να νιώσουν άνετα να της μιλούν για τις ανάγκες τους, βρήκε αυτόν τον ευφάνταστο τρόπο.

Όπως η ίδια λέει: “Πριν από λίγο καιρό ξεκίνησα το κουτί «Χρειάζομαι» (I need box) στην τάξη μου. Αυτό αποτελεί έναν τρόπο για τους μαθητές μου να ζητούν βοήθεια χωρίς να χρειάζεται να έρχονται απευθείας σε εμένα. Απλά γράφουν τις ανάγκες τους σε ένα χαρτί, το οποίο έπειτα αφήνουν στο κουτί.

Την πρώτη εβδομάδα εφαρμογής της ιδέας αυτής, δύο αγόρια με ενημέρωσαν για μια κατάσταση εκφοβισμού που αντιμετώπιζαν. Το φροντίσαμε. Την επόμενη εβδομάδα, άλλαξα λίγο την ιδέα και ζήτησα από ΚΑΘΕ κάθε μαθητή να βάζει ένα χαρτί στο κουτί κάθε μέρα, χωρίς όμως να είναι υποχρεωμένος να γράφει κάτι. Απλά να ρίχνει ένα χαρτί.

Από τότε, μου έχει υποβληθεί μια πληθώρα «αναγκών». Αυτές κυμαίνονται από συγκεκριμένες ανάγκες εφοδιασμού, αλλαγές θέσεων μέσα στην τάξη, ειδικές χειραψίες κατά την είσοδο στην τάξη, εξωσχολική βοήθεια με τα μαθήματα, καταστάσεις εκφοβισμού και ακόμη και αγκαλιές.

Αυτό που είναι ακόμα καλύτερο είναι ότι οι μαθητές μου αρχίζουν πλέον να έρχονται σε εμένα απευθείας με ζητήματα / προκλήσεις που αντιμετωπίζουν, παρακάμπτοντας εντελώς το κουτί. Διδάσκω Γυμνάσιο εδώ και 15 χρόνια και ειλικρινά μπορώ να πω ότι αυτό είναι το καλύτερο πράγμα που έκανα ποτέ για να προσεγγίσω τα παιδιά μου από τόσο νωρίς στη σχολική χρονιά!”

*Διαβάσαμε την είδηση στο infokids.gr