Γράφει η Μαρία Καλλίλα

Ο Ray Rhinehart, όταν έχασε τη μητέρα του, άρχισε να καθαρίζει το σπίτι και να τακτοποιεί διάφορα προσωπικά αντικείμενα στο σπίτι της. Η μητέρα του λάτρευε τις κούκλες κι είχε συλλογή από αυτές που φρόντιζε σαν κόρη οφθαλμού.

Οι περισσότερες, ήταν στα κουτιά τους σε άριστη κατάσταση. Ο  Ray αποφάσισε να τις πάει σ’ ένα κατάστημα μεταχειρισμένων ειδών, το Discovery shop στην Santa Monica, το οποίο το διαχειρίζεται η Αμερικάνικη Αντικαρκινική Κοινότητα με σκοπό όταν πουληθούν να ενημερωθεί.

Ένα μήνα αργότερα μ΄ένα αναπάντεχο τηλεφώνημα από το κατάστημα πληροφορήθηκε κάτι πολύ ευχάριστο. Οι υπάλληλοι του καταστήματος καθώς έλεγχαν τα κουτιά από τις κούκλες διαπίστωσαν ότι σ’ ένα από αυτά υπήρχε ένας φάκελος μ’ ένα αρκετά σεβαστό ποσό της τάξεως των 36,000$.

Ο Ray δεν πίστευε στην τύχη του αλλά και στην τιμιότητα των υπαλλήλων που δε δίστασαν στιγμή να παραδώσουν τα χρήματα στον νόμιμο κάτοχό τους. Τις κούκλες τις έκανε δωρεά σε ορφανοτροφείο αφού ευχαρίστησε τους ανθρώπους του Discovery shop.

Πριν πετάξετε οποιοδήποτε παλιό αντικείμενο κάντε έναν έλεγχο. Ποτέ δεν ξέρετε τι μπορεί να ανακαλύψετε…

*Διαβάσαμε την είδηση στο www.sunnyskyz.com