Γράφει η Αθανασία Βιδάλη

Η δυνατή θέληση δεν έχει ηλικία. Αυτό το αποδεικνύει περίτρανα η Paige Hunter, μία 18χρονη Βρετανίδα έφηβη που άφηνε ενθαρρυντικά γραπτά μηνύματα σε μία γέφυρα στη Sunderland με σκοπό να τα διαβάσουν όλοι εκείνοι που βρίσκονταν σε απελπισία κι επισκεπτόταν τη γέφυρα με απαισιόδοξες σκέψεις.

Συγκεκριμένα, η νεαρή κοπέλα έγραψε περισσότερα από 40 μηνύματα γεμάτα έμπνευση και τα κρέμασε στα κάγκελα της Wearmouth Bridge για να δώσει θάρρος κι ελπίδα σ’ εκείνους που σκέφτονταν να τα παρατήσουν ή ακόμη και να αυτοκτονήσουν.

Σε ένα από τα σημειώματα της γράφει τα εξής «Ακόμη κι αν περνάς δύσκολα, αυτό που έχει περισσότερη σημασία είναι η ζωή σου. Είσαι ένα φωτεινό αστέρι σε αυτόν τον ζοφερό κόσμο, οπότε μην τα παρατήσεις».

Η πράξη της αυτής επευφημήθηκε από την αστυνομία της Northumbria ενώ όταν η συμπονετική έφηβη επέστρεψε στη γέφυρα για να δει το αποτέλεσμα της κίνησης της, την περίμενε μία ευχάριστη έκπληξη. Η αρχηγός της αστυνομίας της παρέδωσε ένα βραβείο με το οποίο ολόκληρη η τοπική κοινωνία αναγνώρισε την ανιδιοτελή κι αλληλέγγυα πράξη της.

«Θεωρήσαμε πως έπρεπε να επιβραβεύσουμε την ανθρώπινη ευαισθησία που επέδειξε η Paige για τους συμπολίτες της που βρίσκονταν σε άθλια ψυχική κατάσταση. Βρήκε έναν διαφορετικό αλλά άκρως αποτελεσματικό τρόπο να τους προσεγγίσει και να τους σώσει από τον θάνατο» δήλωσε η Αρχηγός της τοπικής Αστυνομίας.

Η Paige που εργάζεται σε ένα κατάστημα ως πωλήτρια αναφέρει «Ήθελα μόνο να βοηθήσω και τελικά η Αστυνομία μου επισήμανε πως με αυτή μου την πράξη έσωσα έξι ανθρώπινες ζωές. Είμαι πολύ χαρούμενη γι’ αυτό». 

Μακάρι καθημερινά να υπήρχαν άτομα σαν την Paige που να αφιέρωναν λίγο από τον χρόνο τους για να νοιαστούν έμπρακτα για τον συνάνθρωπο τους.

*Διαβάσαμε την είδηση στο www.sunnyskyz.com