Γράφει η Αθανασία Βιδάλη

Πολλές φορές, μπορεί οι συνθήκες στις οποίες ζεις να μην είναι οι καλύτερες αλλά έχοντας θέληση και πίστη στις δυνατότητες σου να καταφέρνεις να τις αλλάζεις ριζικώς. Κάτι τέτοιο έκανε κι ο David Casarez, ένας άστεγος ο οποίος κρατώντας μία πινακίδα που έλεγε «Hungry 4 Success, take a resume», δηλαδή «έχω πολλή όρεξη για δουλειά, πάρτε ένα βιογραφικό μου» κατάφερε ν’ αλλάξει τη ζωή του!

Ο εν λόγω άντρας ένα πρωί που ξύπνησε σε κάποιο από τα παγκάκια του Mountain View της Καλιφόρνια αποφάσισε να βάλει το καλύτερο κοστούμι που είχε, να κρατήσει αυτήν την αυτοσχέδια πινακίδα στο χέρι και να σταθεί δίπλα στον κεντρικό δρόμο. Μία γυναίκα που περνούσε από εκεί τον τράβηξε φωτογραφία και την ανάρτησε στο twitter. Μέσα σε λίγα λεπτά, η συγκεκριμένη φωτογραφία έγινε viral κι εθεάθη από χιλιάδες χρήστες.

«Σήμερα είδα αυτόν τον άστεγο να ζητά από τους περαστικούς να πάρουν ένα βιογραφικό του αντί για χρήματα. Θα ήταν εκπληκτικό αν κάποιος στην Silicone Valley μπορούσε να βοηθήσει τον David. Παρακαλώ κάντε κοινοποίηση για να διαδοθεί το αίτημα του.» γράφει η Jasmine Scofield πάνω από την φωτογραφία.

Από τότε, του παρουσιάστηκαν περισσότερες από 200 προσφορές θέσεων εργασίας, ανάμεσα στις οποίες υπήρχαν εταιρείες – κολοσσοί όπως η Google, το Netflix και το LinkedIn. Σύμφωνα με το New York Post, δε, o David διαθέτει πτυχίο στα συστήματα πληροφοριακής διαχείρισης από το Texas A&M University.

Πληροφορίες, μάλιστα, αναφέρουν πως είχε δουλέψει ως web developer στη General Motors αλλά όλα τα χρήματα που έβγαλε από εκεί αποφάσισε να τα επενδύσει στη δημιουργία μίας δική του επιχείρηση στην Silicone Valley, κάτι που, όπως αποδείχθηκε εκ του αποτελέσματος, τον οδήγησε και στην απόλυτη οικονομική καταστροφή.

«Είμαι συγκλονισμένος από την θετική ανταπόκριση που είχε το αίτημα μου. Δεν ήξερα ότι όλη αυτή η στήριξη προερχόταν από το Twitter έως ότου μιλήσω με την Jasmine που δημοσίευσε τη φωτογραφία μου.» αναφέρει ο ίδιος ο David.

*Διαβάσαμε την είδηση στο www.sunnyskyz.com