Με φόντο τη γαλανόλευκη σημαία ο Κυριάκος Φριλίγκος κατάφερε να ξεπεράσει για άλλη μία φορά τον εαυτό του και να ζήσει ένα ακόμα όνειρο του. Ο 26χρονος χορευτής από τον Ταύρο, έχοντας παρτενέρ τη μητέρα του Μαργαρίτα, εκπροσώπησαν επάξια την Ελλάδα στο διεθνές φεστιβάλ τεχνών ΑμΕΑ Awladna που διοργανώνει από το 2017 και κάθε χρόνο και για μία εβδομάδα η κυβέρνηση της Αιγύπτου και τελεί υπό την αιγίδα του προέδρου της Δημοκρατίας της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι.

Γνώρισαν την αποθέωση

Με άνεση, συγχρονισμό και αυτοπεποίθηση ο Κυριάκος και η μητέρα του εκτέλεσαν άψογα την χορογραφία προσαρμοσμένη σε κλασικές ντίσκο επιτυχίες. O 26χρονος από τον Ταύρο με σύνδρομο Down απέδειξε πως εκτός από το μπουζούκι έχει ένα μεγάλο ταλέντο και στον χορό. Όπως φαίνεται και στο βίντεο ο Κυριάκος μαζί με τη μητέρα του γνωρίζουν την αποθέωση από τους Έλληνες και τους Αιγύπτιους.

Ενδεικτικό του μεγάλου ανταγωνισμού είναι το γεγονός πως τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου στην πανηγυρική τελετή λήξης όπου σύμφωνα με πληροφορίες είναι πιθανό να παραβρεθεί και ο ίδιος ο Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι ο οποίος έχει δείξει προσωπικό ενδιαφέρον για την καθιέρωση του θεσμού που πλέον έχει γίνει θεσμός.

 

Ζει για να εκπροσωπεί την Ελλάδα

«Ήταν φοβερή εμπειρία. Ο Κυριάκος έχει αγωνιστεί άλλες δύο φορές στη διοργάνωση, το 2018 και το 2019. Το 2018 είχε αγωνιστεί με το μπουζούκι του και το 2019 στον χορό με χασάπικο. Στο παρελθόν είχαμε και άλλες ελληνικές συμμετοχές με άλλα παιδιά».

«Πήγαμε πολύ καλά. Ο Κυριάκος το ευχαριστήθηκε. Νιώθει πολύ περήφανος που εκπροσώπησε την Ελλάδα. Πάντα αυτό ήταν το όνειρο του. Για αυτό ζει», είπε στο ethnos.gr η μητέρα του, Μαργαρίτα.

Ζούμε ένα όνειρο

«Εγώ δεν κάνω τίποτε άλλο από το να τον υποστηρίζω. Κάθε του προσπάθεια και κάθε του χαμόγελο είναι για όλους μας η ίδια η πίστη και θέληση για ζωή. Εδώ στο Κάιρο όλη την εβδομάδα γίνονται συνεχώς αγώνες και διαγωνισμοί. Η διοργάνωση διαρκεί μία εβδομάδα. Είναι μία μεγάλη γιορτή και είμαστε περήφανοι που συμμετέχουμε. Τιμητικά μας έχουν καλύψει τα έξοδα. Ζούμε ένα όνειρο. Να φανταστείτε η διαμονή μας είναι σε κρουαζιερόπλοιο που μας ξεναγεί στον Νείλο. Ο Κυριάκος και όλα τα παιδιά που συμμετέχουν σε αυτή τη μεγάλη γιορτή είναι ευτυχισμένοι», συμπλήρωσε η ίδια.

 

Συγκινητικοί οι Έλληνες της Αιγύπτου

Η Μαργαρίτα Φριλίγκου και ο Κυριάκος περιμένουν με αγωνία τα αποτελέσματα ελπίζοντας σε ένα καλό πλασάρισμα για την Ελλάδα και δεν ξεχνούν να ευχαριστήσουν αυτούς που τους έχουν βοηθήσει: «Υπάρχει ικανοποίηση για την εμφάνιση αλλά και μία γλυκιά προσμονή για τα αποτελέσματα. Σημασία έχει η συμμετοχή και πως ο κόσμος μας αγκάλιασε εδώ. Θέλουμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μας στα μέλη της Ελληνικής Κοινότητας στην Αίγυπτο, στους Έλληνες και στους Κύπριους που ζουν εδώ. Είναι όλοι τους συγκινητικοί. Φυσικά, ευχαριστούμε τους διοργανωτές και την κυβέρνηση της Αιγύπτου. Ελπίζω εάν βγουν τα αποτελέσματα να γίνει και εκεί ένα μεγάλο θαύμα».

*Πηγή είδησης