Γράφει η Μαριάμ Πολυγένη

Αν ανήκεις κι εσύ σ’ εκείνους που θέλουν να επισκεφθούν τον Αρκτικό Κύκλο και να θαυμάσουν από κοντά το Βόρειο Σέλας αλλά να μη χρειαστεί να βρεθούν μακριά από τις ανέσεις τους, τότε υπομονή έως το 2021 όπου το Hotel Svart θα είναι έτοιμο να σε υποδεχθεί.

Το Svart θα είναι το πρώτο Powerhouse ξενοδοχείο στον κόσμο, στους πρόποδες του παγετώνα Svartisen στη Βόρεια Νορβηγία, ακριβώς πάνω από τον Αρκτικό Κύκλο. Τη δημιουργία του έχει αναλάβει το αρχιτεκτονικό γραφείο Snøhetta, το οποίο θα φροντίσει  να κατασκευαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε ν’ αφήνει το ελάχιστο δυνατό αποτύπωμα στο περιβάλλον.

Η «Daily Mail» το χαρακτήρισε ως ένα από τα πιο «πράσινα» ξενοδοχειακά συγκροτήματα του κόσμου κι όχι άδικα αφού θα είναι φτιαγμένο με φιλικά προς το περιβάλλον υλικά, θα χρησιμοποιεί 85% λιγότερη ενέργεια σε σχέση με τα παραδοσιακά ξενοδοχεία του ίδιου μεγέθους, οι ενεργειακές του ανάγκες θα καλύπτονται από τα ηλιακά πάνελ του και θα παράγει το ίδιο περισσότερη ενέργεια απ’ όση χρειάζεται.

 «Ένα κτίριο σ’ ένα τόσο εντυπωσιακό περιβάλλον οφείλει να υπακούει σε μερικούς ξεκάθαρους περιορισμούς σε όρους διατήρησης της φυσικής ομορφιάς, αλλά και της χλωρίδας και της πανίδας» δηλώνει ο  Kjetil Trædal Thorsen, διευθυντής του γραφείου.

Οι φωτογραφίες είναι εντυπωσιακές. Αν το ίδιο δε σε πείσει θα το κάνει σίγουρα η εκπληκτική θέα του, αφού το Βόρειο Σέλας μαγεύει τους περισσότερους….

*Διαβάσαμε την είδηση στο www.dailymail.com