Γράφει η Ισμήνη Βυθούλκα

Ένα μινιμαλιστικό σπίτι 8 τετραγωνικών μέτρων με μηδενικό ενεργειακό αποτύπωμα και πλήρως εναρμονισμένο με το φυσικό τοπίο, που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί κι ως η απόλυτη οικολογική κατασκευή.

Πρόκειται για το σπίτι που σχεδίασε η αρχιτεκτονική εταιρία «Coulson» που εδρεύει στη Μινεσότα των ΗΠΑ. Το καινοτόμο γυάλινο κτίριο «Disappear Retreat» γίνεται ένα με το περιβάλλον και παρέχει στον ένοικο μια καταπληκτική θέα 360 μοιρών του φυσικού τοπίου. Έχει μηδενικό ενεργειακό αποτύπωμα, μηδενικά απόβλητα και δεν είναι συνδεδεμένο με δημόσια παροχή νερού.

Η ανακλαστική γυάλινη επιφάνειά του προσφέρει πλήρη ιδιωτικότητα ενώ ταυτόχρονα καμουφλάρεται ανάμεσα στα δέντρα. Δεν απαιτεί κανένα σύστημα θέρμανσης ή ψύξης, ακόμη και σε ακραίες καιρικές συνθήκες, χάρη στα ειδικά μονωμένα τοιχώματα και την παθητική ηλιακή θέρμανση από λεπτές φωτοβολταϊκές μεμβράνες.

Για την παροχή νερού οι σχεδιαστές τοποθέτησαν μια δεξαμενή στην οποία αποθηκεύεται το βρόχινο νερό, αφού συλλεχθεί στην οροφή και φιλτραριστεί. Διαθέτει επίσης μια εξωτερική ανακλαστική επίστρωση UV, για να προστατεύεται από συγκρούσεις πουλιών και ζώων.

Το βασικό μοντέλο διαθέτει έναν ευέλικτο ανοικτό σχεδιασμό για πολλαπλές χρήσεις, έναν ενσωματωμένο καναπέ – κρεββάτι και μπάνιο. Τώρα αν είστε λάτρεις της φύσης και σκέφτεστε να το προμηθευτείτε για να εκπληρώσετε τ’ όνειρό σας, σας προτείνουμε να προτιμήσετε τη full έκδοση που περιλαμβάνει και σάουνα, απογειώνοντας τη διαμονή σας.

*Διαβάσαμε την είδηση στο mymodernmet.com