Γράφει η Μελίνα Αγγελάκη

Ένας εξάχρονος «αστυνομικός» χαρίζει λουλούδια και σκορπίζει χαμόγελα σε πρόσωπα ηλικιωμένων. 

Ο Oliver Davis είναι μόλις έξι ετών κι ονειρεύεται να γίνει αστυνομικός όταν μεγαλώσει. Αυτό όμως δεν τον εμποδίζει να αισθάνεται ήδη ότι υπηρετεί το Σώμα της Αστυνομίας και ν’ αναλάβει «αποστολή».

Όπως δήλωσε στη μητέρα του, Brandi Davis, έχει αποφασίσει να μοιράζει λουλούδια σε γηροκομεία ντυμένος αστυνομικός και να κάνει τους ανθρώπους να χαμογελούν.

Όλα ξεκίνησαν το 2017 όπου κάλεσε στο σπίτι του 100 αστυνομικούς από 10 διαφορετικά αστυνομικά τμήματα, τους κέρασε λεμονάδα και γλυκίσματα και τους ενημέρωσε πως η αγαπημένη του ενασχόληση θα είναι να επισκέπτεται οίκους ευγηρίας και να μοιράζει στους ηλικιωμένους τριαντάφυλλα.

Την πρώτη φορά που επισκέφτηκε γηροκομείο κάνοντας πράξη την απόφασή του, το αστυνομικό τμήμα του Leawood στο Κάνσας, τον τίμησε με ειδικό σήμα που κοσμεί τη στολή του αστυνομικού την οποία δεν αποχωρίζεται.

Στις 13 Απριλίου βρέθηκε στο γηροκομείο του Whestchester Village of Lenexa, όπου ντυμένος αστυνομικός, χάρισε σε όλους τριαντάφυλλα κι ένα καρτελάκι-κλήση, όπου τους ενημέρωνε πως αυτό ήταν το πρόστιμό τους επειδή είναι τόσο χαριτωμένοι. Ο μικρός Oliver δεν έκανε καμία διάκριση και δε δίστασε να μοιράσει αγκαλιές και φιλιά παντού.

Ο Διευθυντής του Ιδρύματος είπε πως η παρουσία του κι η πράξη του, άλλαξε τη διάθεση όλων, όχι μόνο για μια μέρα αλλά για πολύ περισσότερο. Αυτό ήταν το 9ο ίδρυμα που επισκέπτεται κι όπως έχει ήδη δηλώσει δεν έχει σκοπό να σταματήσει.

Άλλωστε κάθε αστυνομικός όταν αναλαμβάνει αποστολές, οφείλει να τις φέρει εις πέρας. Ο  «αστυνομικός» Oliver Davis, έχει αναλάβει να σκορπίζει χαμόγελα και στιγμές ευτυχίας και δε φαίνεται για χαρακτήρας που τα παρατάει εύκολα.

Καλή επιτυχία στην αποστολή σου υπέροχε Oliver.

*Διαβάσαμε την είδηση στο www.abcnews.com