Γράφει η Αθανασία Βιδάλη

Μπορεί στο μυαλό μας το πρότυπο του ήρωα να μοιάζει με έναν γεροδεμένο άντρα με σχεδόν υπερφυσικές δυνάμεις ή περίτεχνες κάπες και μάσκες αλλά υπάρχουν στην πραγματικότητα πολλοί καθημερινοί άνθρωποι που αξίζουν αυτόν τον τίτλο κι ας μην φαίνονται οι ικανότητές τους με την πρώτη ματιά.

Ένας από αυτούς τους αφανείς ήρωες είναι κι ένας νεαρός άντρας στην περιοχή του Haltom City, στο Τέξας, ο οποίος έτρεξε να βοηθήσει έναν άγνωστο ηλικιωμένο και τραυματισμένο περαστικό, βλέποντας τον να δυσκολεύεται ακόμη και να περπατήσει για να φτάσει στο αμάξι του.

Στην αρχή προσπάθησε να λειτουργήσει ως στήριγμα για τον ηλικιωμένο άντρα αλλά συνειδητοποιώντας πως δε γινόταν κάποια ιδιαίτερη πρόοδος στο βάδισμα του προσφέρθηκε να τον μεταφέρει στα χέρια μέχρι το αυτοκίνητό του. Με ένα πλατύ χαμόγελο κι αφού βεβαιώθηκε πως είχε τακτοποιηθεί άριστα στο όχημα του, τον αποχαιρέτησε κι επέστρεψε στη δουλειά του.

Ο Clint Groom είδε το εν λόγω συμβάν κι αποφάσισε να το απαθανατίσει σε βίντεο ώστε να διαδοθεί η πράξη αλληλεγγύης κι ανθρωπιάς αυτού του άντρα, του οποίου μάλιστα το όνομα παραμένει ακόμη άγνωστο. Εμείς δηλώνουμε ξεκάθαρα γοητευμένοι και συγκινημένοι από την πράξη του κι ευχόμαστε να συναντάμε δεκάδες τέτοια βίντεο καθημερινά στο διαδίκτυο.

Δείτε το βίντεο: 

*Διαβάσαμε την είδηση στο www.goodnewsnetwork.org