Γράφει η Αθανασία Βιδάλη

Το επάγγελμα του αστυνομικού έχει συνδεθεί με πολλές ένδοξες τιμές αλλά και με μεγάλη καχυποψία απέναντι σε μια μερίδα ανθρώπων που δεν το υπηρετούν όπως θα έπρεπε. Έτσι πολλές φορές τρέφουμε μια αρνητική και  γενικευμένη ιδέα για τους αστυνομικούς κι ίσως αδικούμε όλους εκείνους που το υπηρετούν με τον σωστό τρόπο κι είναι έτοιμοι να θυσιάσουν ακόμη και τις ζωές τους για να προστατεύουν τον πολίτη.

Ο 15χρονος Troy Mazatti από την κομητεία Monroe, της Νέας Υόρκης, αναγνωρίζει το «λειτούργημα» του να είσαι αστυνομικός κι έτσι μια ζεστή μέρα του καλοκαιριού κάνοντας ποδήλατο, πλησίασε έναν αστυνομικό που τον είδε να ταλαιπωρείται από τη ζέστη και του προσέφερε γεμάτος ευγένεια ένα κρύο ρόφημα, σαν ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στον κλάδο της αστυνομίας.

Ο αστυνομικός Rob Day περιγράφει την εμπειρία του αυτή στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, γράφοντας τα εξής:

«Ένας νεαρός, ο Troy, με είδε μέσα στο περιπολικό μου στην Πάρμα και πήγε με το ποδήλατο του μέχρι το περίπτερο στη γωνία του δρόμου για να μου φέρει ένα κρύο αναψυκτικό. Όταν μου το έδωσε μου είπε χαρακτηριστικά πως ξέρει τη δυσκολία της δουλειάς μου και το ότι πρέπει κάθε μέρα να έρχομαι σε επαφή με εγκληματίες και πως αυτό το ρόφημα είναι μία ένδειξη ευγνωμοσύνης για όλα αυτά».

Posted by Monroe County Sheriff's Office on Thursday, 5 July 2018

Στη συνέχεια, ο αστυνομικός τράβηξε μία φωτογραφία όπου φαινόταν σε πρώτο πλάνο το κρύο ρόφημα του και πιο πίσω ο νεαρός Troy.

Το έφηβο αγόρι, μάλιστα, αναφέρει πως δεν ήθελε να δώσει χρήματα στον αστυνομικό γιατί θα ήταν κάτι απρόσωπο και συνηθισμένο. Προτίμησε, λοιπόν, να του αγοράσει ένα κρύο τσάι που θα του φαινόταν σωτήριο μέσα στη ζέστη του καλοκαιριού. Προς αντάλλαγμα, ο αστυνομικός του έδωσε ένα κέρμα που είναι ένδειξη φιλίας ανάμεσα σε σερίφηδες κι αστυνομικούς.

Η πράξη του Troy Mazatti θα πρέπει να κινητοποιήσει όλους εμάς ν’ απαγκιστρωθούμε από τις προκαταλήψεις και να εκφράζουμε καθημερινά την ευγνωμοσύνη μας στους συνανθρώπους μας, με μικρές αλλά εξίσου ουσιαστικές πράξεις.

*Διαβάσαμε την είδηση στο www.westernjournal.com