Γράφει η Μαρία Καλλίλα

Συνηθίζουμε να βλέπουμε υπερήρωες μόνο σε ταινίες. Ένας τετράχρονος όμως, μας αποδεικνύει ότι υπερήρωες υπάρχουν και στην πραγματικότητα και βρίσκονται στη σωστή θέση, τη σωστή στιγμή για να «σώσουν» ανθρώπινες ζωές. Ο τετράχρονος Austin Perine από το Birmingham, είναι ένας υπερήρωας που γυρίζει με την κόκκινη σατέν κάπα του από γωνιά σε γωνιά και μοιράζει φαγητό και χαμόγελα.

Όλα ξεκίνησαν μετά από ένα ντοκιμαντέρ με ζώα που παρακολουθούσε μαζί με τον πατέρα του, DJ Perine. Ένα μικρό Panda θα βρισκόταν σύντομα, χωρίς οικογένεια και χωρίς μέρος να μείνει, οπότε ακούστηκε πολλές φορές κατά τη διάρκεια του ντοκιμαντέρ η λέξη «άστεγος». Ο μικρός Austin ρώτησε να μάθει τι ακριβώς σημαίνει να είναι κάποιος άστεγος και πώς μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο.

Ο πατέρας του θέλησε όχι μόνο να του εξηγήσει τι σημαίνει αλλά και να τον πάει στο «καταφύγιο-άσυλο» για άστεγους στην πόλη τους όπου θα μπορούσε να δει από κοντά τι ακριβώς σημαίνει να βρίσκεται κάποιος στους δρόμους χωρίς σπίτι και χωρίς φαγητό.

Όταν έφτασαν στο κτίριο «Firehouse Ministries», το μέρος από όπου περνάνε ετησίως περίπου 5.000 άστεγοι όλων των ηλικιών κι είδαν τους ανθρώπους να βρίσκονται στην ουρά έξω στο πεζοδρόμιο περιμένοντας ένα πιάτο φαγητό κι ένα κρεβάτι για να κοιμηθούν, ο Austin ζήτησε από τον πατέρα του να πάνε να φέρουν φαγητό για όσους περισσότερους μπορούν. Του ζήτησε μάλιστα να μην αγοράσει κανένα παιχνίδι και να δώσουν τα χρήματα που προορίζονταν για κάτι τέτοιο, για ν’ αγοράσουν όσα περισσότερα τρόφιμα μπορούσαν. Αγόρασαν όσα σάντουιτς κι αναψυκτικά μπορούσαν κι ο μικρός ήρωας ξεκίνησε να τα μοιράζει σκορπώντας χαμόγελα.

Από τότε, όποτε δοθεί ευκαιρία κι ο Austin έχει ελεύθερη μέρα, φοράει τη στολή του και μοιράζει τρόφιμα σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Η στολή του αποτελείται από μπλε ρούχα και παπούτσια και στην μπλούζα του έχει τυπώσει τη φράση «#δείχνε αγάπη». Το σήμα κατατεθέν του είναι η κόκκινη κάπα του.

Όπως λέει ο ίδιος ο μικρός Perine «οφείλουμε να δείχνουμε αγάπη σε όλους όπως κι αν είναι. Η αγάπη μας και το χαμόγελό μας δεν πρέπει να κάνουν διακρίσεις». Ένας άστεγος μάλιστα δήλωσε πως εξαιτίας του θέλει να γίνεται κάθε μέρα καλύτερος άνθρωπος.

Ο Austin είναι πλέον γνωστός στην πόλη του και φυσικά σε όλους τους άστεγους και τον αποκαλούν υπερήρωα ή Πρόεδρο Austin. Σε ερώτηση που του έκαναν τι θα ήθελε ν’ αλλάξει αν ήταν πραγματικά πρόεδρος, είπε πως θ’ απομάκρυνε όλους τους κακούς από τα σχολεία και θα τάιζε όλους τους άστεγους κι άπορους γύρω του.

Ο δήμαρχος της πόλης μάλιστα του έδωσε τον τίτλο του Πρεσβευτή της πόλης. Ο υπερήρωας με την κόκκινη κάπα έχει γίνει διάσημος και μιλούν γι’αυτόν στα social media και στην τηλεόραση. Ο πατέρας του λέει ότι ο γιος του ήταν πάντα συμπονετικό παιδί και μάλιστα στον δεκαεξάχρονο αυτιστικό αδερφό του τον Taylor ο Austin συμπεριφέρεται σαν μικρός μπαμπάς.

Ο DJ Perine λέει πως εκτός από την εταιρεία με τα μπέργκερ, την Burger King,  που τους παρέχει μηνιαίως φαγητό αξίας 1,000$ για τους άστεγους, ο μικρός φαίνεται να έχει κινητοποιήσει πολλές οργανώσεις κι υπηρεσίες του κράτους, οι οποίες έχουν προσφερθεί να βοηθήσουν όσο περισσότερο μπορούν.

Το όνειρο της οικογένειας είναι να φτιάξουν ένα χώρο όπου εκτός από φαγητό και ύπνο να παρέχουν στους ανθρώπους που βρίσκονται στους δρόμους, ιατρική περίθαλψη και τρόπους επαγγελματικής αποκατάστασης, ώστε να πάψουν να είναι άστεγοι και να καταφέρουν να ζήσουν μια καλύτερη ζωή.

Ο υπερήρωας με την κόκκινη κάπα, αν και μόλις 4 ετών αποτελεί έμπνευση και κίνητρο για μικρούς και μεγάλους και δείχνει ότι όλα μπορούν να συμβούν όταν υπάρχει θέληση και πίστη.

*Διαβάσαμε την είδηση στο www.cnn.com