Την απόλυτη επιβεβαίωση ότι στα μεταχειρισμένα μπορεί να βρει κανείς θησαυρούς αποτελεί η περίπτωση ενός Ρουμάνου.

Ο Σάμουελ Στανίτσι αγόρασε ένα ντουλάπι από δεύτερο χέρι και μέσα ανακάλυψε έκπληκτος 95.000 ευρώ! Παρότι πρόκειται για τεράστιο ποσό, έσπευσε να το επιστρέψει στον προηγούμενο ιδιοκτήτη του επίπλου. Ο οικοδόμος είχε αγοράσει το ντουλάπι από ιστοσελίδα. Λίγες ημέρες αργότερα, ενώ η σύζυγός του ετοίμαζε το τραπέζι, άρχισε να της φωνάζει «Έλα να δεις τι βρήκα!». Μέσα στο έπιπλο ήταν ένα μεταλλικό κουτί, γεμάτο χαρτονομίσματα των 500 ευρώ.

«Σοκαριστήκαμε. Δεν μπορούσαμε να κοιμηθούμε όλο το βράδυ» είπε η Αντέλα Στανίτσι στο Associated Press. «Σκεφτήκαμε ότι μπορεί να ήταν κάποια παγίδα και ξέραμε ότι έπρεπε να επιστρέψουμε τα χρήματα» συμπλήρωσε. Έτσι, ο σύζυγός της πήγε στην πόλη στην οποία ζει ο προηγούμενος ιδιοκτήτης, ο οποίος όπως αποδείχθηκε δεν είχε ιδέα για το τεράστιο ποσό.

Το ντουλάπι ανήκε στον πατέρα του, ο οποίος πέθανε πρόσφατα κι εκείνος απλά το πούλησε. Όταν είδε πόσα χρήματα υπήρχαν μέσα στο μεταλλικό κουτί, δεν πίστευε στα μάτια του. Πάντως, επιβράβευσε το ζευγάρι για την τιμιότητα που επέδειξε, αν κι η Στανίτσι δεν αποκάλυψε πόσα χρήματα τους έδωσε.

*Διαβάσαμε την είδηση στο iefimerida.gr