Η Μαντία Πραντές είναι πλέον πολύ πιο πράσινη, καθώς όταν θέλει ο λαός όλα τα μπορεί.

Όπως μας ενημερώνει ο «Independent», κάπου 1,5 εκατ. εθελοντές μαζεύτηκαν στην ινδική επαρχία της Μαντία Πραντές και πέρασαν την Κυριακή τους φυτεύοντας δέντρα.

Το εγχείρημα ξεκίνησε νωρίς το πρωί και μέχρι το απογευματάκι είχαν τοποθετηθεί πάνω από 66 εκατ. δεντράκια στο χώμα, κάτι που είναι πιθανότατα νέο παγκόσμιο ρεκόρ δεντροφύτευσης.

Σύμφωνα με υπουργό του κρατιδίου, οι εθελοντές φύτεψαν 20 διαφορετικά είδη δέντρων σε 24 περιοχές κατά μήκος ενός τοπικού ποταμού.

Άνθρωποι όλων των ηλικιών συμμετείχαν στην «πράσινη» δράση, ενθουσιάζοντας την παγκόσμια κοινότητα από τη μαζικότητα του κόσμου.

Η Ινδία έχει δεσμευτεί εξάλλου να αυξήσει τη δασική της έκταση κατά τουλάχιστον 95 εκατ. εκτάρια μέσα στα επόμενα 13 χρόνια, πιστή στις δεσμεύσεις της στη Διάσκεψη του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή. Δράση που για να ολοκληρωθεί θα πρέπει να καλύψει η χώρα το 1/3 περίπου της έκτασής της με δέντρα!

Στην Ινδία ανήκει εξάλλου το παγκόσμιο ρεκόρ δεντροφύτευσης, όταν 50 εκατ. δέντρα φυτεύτηκαν πέρυσι σε μια μέρα στην επαρχία Ουτάρ Πραντές…

*Διαβάσαμε την είδηση στο www.newsbeast.gr