Πώς μια 32χρονη από το Νιου Τζέρσεϊ μπορεί να καταλήξει σε απομονωμένο χωριό των Ιμαλαΐων να φροντίζει πάνω από διακόσια παιδιά; Έτσι αρχίζει η Maggie Doyne να ξετυλίγει την ιστορία της ζωής της σε ένα συγκινητικό βίντεο.

Μετά την αποφοίτησή της από το λύκειο, στα δεκαεννέα της χρόνια, η Maggie ξεκίνησε για τον γύρο του πλανήτη, σε ένα ταξίδι εξερεύνησης του κόσμου και του εαυτού της. Στη διάρκειά του βρέθηκε στο Νεπάλ, όπου γνώρισε τη Hema, ένα 6χρονο ορφανό κορίτσι που επιβίωνε σπάζοντας πέτρες από την κοίτη ενός ποταμού και πουλώντας τις.

Στο πρόσωπο της Hema η Maggie είδε τον προορισμό της. Αποφάσισε να στείλει η ίδια σχολείο το μικρό κορίτσι, καλύπτοντας όλα τα έξοδα. Άρχισε να τη φροντίζει. Σταδιακά επέκτεινε τις προσπάθειές της και σε άλλα παιδιά. Μόλις στα είκοσι ένα χρόνια της, με τις προσωπικές οικονομίες των 5.000 δολαρίων, η Maggie δημιούργησε τη μη κερδοσκοπική οργάνωση BlinkNow Foundation, με βασικό σκοπό την προστασία των παιδιών αλλά και των γυναικών.

Σήμερα ανάμεσα στις υποδομές του ιδρύματός της στο Νεπάλ είναι ένα ορφανοτροφείο με πενήντα παιδιά, ένα σχολείο με πάνω από διακόσιους μικρούς μαθητές, μια κλινική και ένα καταφύγιο γυναικών. Το 2015 η Maggie τιμήθηκε από το CNN με τον τίτλο «Ήρωας της Χρονιάς». Ωστόσο η μεγαλύτερη επιβράβευση για αυτήν, όπως έχει πει, είναι όταν ακούει τα παιδιά που μεγαλώνει να τη φωνάζουν «μαμά».

«Από τα 80 εκατομμύρια παιδιά στον κόσμο που χρειάζονται βοήθεια, ξεκινήστε από ένα» προτρέπει στην ομιλία της. «Και δε χρειάζεται καν να ταξιδέψετε στην άλλη άκρη του κόσμου».

*Διαβάσαμε την είδηση στο womantoc.gr