Η Burberry ξεκίνησε ένα πρόγραμμα ανακύκλωσης υφασμάτων σε μια προσπάθεια να δωρίσει υπολείμματα υφασμάτων σε φοιτητές μόδας που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο.

Το πιλοτικό πρόγραμμα, που ονομάζεται πρόγραμμα ReBurberry Fabric, συνεργάζεται με το British Fashion Council (BFC) και αποτελεί μέρος της δέσμευσης της Burberry να υποστηρίξει δημιουργικές κοινότητες.

Το BFC θα επιβλέπει την διαχείριση των δωρεών υφάσματος, με αποστολές σε φοιτητές σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο. Η Burberry θα συνεργαστεί με το BFC για να δημιουργήσει μια διαδικασία με την οποία θα παρέχονται οι δωρεές, διευκολύνοντας την πρόσβαση σε υλικό.

Η βρετανική εταιρεία πολυτελείας είπε ότι ελπίζει ότι η πρωτοβουλία θα αναπτυχθεί σε ολόκληρη τη βιομηχανία μόδας.Η παροχή πόρων για αυτές τις κοινότητες με βιώσιμο τρόπο θα τους επιτρέψει να αναδείξουν τη δημιουργικότητά τους και να συνεχίσουν με τα εργαλεία που χρειάζονται.

Η εταιρεία ανυπομονεί να δει πώς οι δωρεές μπορούν να επηρεάσουν θετικά αυτά τα ακαδημαϊκά ιδρύματα και τους φοιτητές και ελπίζει ότι αυτή είναι η αρχή μιας ευρύτερης βιομηχανικής πρωτοβουλίας για τη στήριξη αυτών των κοινοτήτων, τώρα και στο μέλλον.

Μία από τις προτεραιότητες του BFC είναι να ενθαρρύνει τη βιομηχανία να κινηθεί προς μια κυκλική οικονομία μόδας, ενώ παράλληλα υποστηρίζει την αριστεία στο σχεδιασμό μόδας.

*Διαβάσαμε την είδηση στο thetotalbusiness.com