Φορητοί υπολογιστές, φορητοί καρδιογράφοι, φορητοί προτζέκτορες εξυπηρετούν τις ανάγκες της σύγχρονης κοινωνίας και μαζί τους και οι φορητοί… νιπτήρες, οι οποίοι προστέθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα στη λίστα των ειδών πρώτης ανάγκης την εποχή του κορωνοϊού για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας.

Οι φoρητοί νιπτήρες τοποθετήθηκαν από την μη κερδοσκοπική οργάνωση Love Beyond Walls στις Ηνωμένες Πολιτείες προκειμένου να διευκολυνθούν οι άστεγοι στην τήρηση των μέτρων υγιεινής που απαιτούνται ώστε να περιοριστεί η πανδημία του κορωνοϊού.

Πιο συγκεκριμένα, τα μέλη του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Love Beyond Walls, τοποθέτησαν σε διάφορες πόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών φορητούς νιπτήρες, με σκοπό να εξυπηρετηθούν οι άστεγοι, οι οποίοι θα έχουν εν μέσω πανδημίας, την απαραίτητη πρόσβαση στο καθαρό νερό. Υπενθυμίζουμε ότι το σχολαστικό πλύσιμο των χεριών αποτελεί, σύμφωνα με τους επιστήμονες, ένα από τα πιο σημαντικά μέτρα προφύλαξης από τη μόλυνση του νέου κορωνοϊού.

Η αναγνωρισμένη από την Ομοσπονδιακή κυβέρνηση οργάνωση Love Beyond Walls, με έδρα την πολιτεία της Τζόρτζια, τοποθέτησε δεκάδες νιπτήρες σε πολλές περιοχές όπου διαμένουν ή συχνάζουν άστεγοι. Και όχι μόνο. Σταθμός πλυσίματος χεριών τοποθετήθηκε και στο Columbus πρωτεύουσα του Ohio προκειμένου να εξυπηρετηθούν γυναίκες και μικρά παιδιά, καθώς επίσης και στην πόλη Austin στο Τεχας.

Η Love Beyond Walls συνεργάστηκε και με άλλες μη κερδοσκοπικές οργανώσεις οι οποίες με τη σειρά τους τοποθέτησαν ίδιους νιπτήρες σε άλλες πολιτείες των ΗΠΑ. Ας μην ξεχνάμε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται στην κορυφή της λίστας των χωρών με τον αριθμό των ατόμων που έχουν χάσει την ζωή τους από κορονοϊό, με 98.750 καταγεγραμμένους θανάτους έως το βράδυ της Κυριακής, και περισσότερα από 1,5 εκατομμύριο ( 1.670.717) κρούσματα.

Η Love Beyond Walls, a movements of doers, όπως χαρακτηρίζεται, ξεκίνησε τη δράση της πριν από δεκαέξι χρόνια μέσα από δύο σακούλες γεμάτες ρούχα και παπούτσια που μοίραζαν οι Terence και Cecilia στους άστεγους της Ατλάντα. Σήμερα έχει επεκτείνει τα προγράμματά της απευθυνόμενη σε πολλές ομάδες ανθρώπων και όπως λέει χαρακτηριστικά η ομάδα της «we are dreamers of solutions».

*Διαβάσαμε την είδηση στο enallaktikidrasi.com