Σε εποχές δύσκολες, οι άνθρωποι έχουν την ευκαιρία να συσπειρωθούν και να αντικρίσουν με μεγαλύτερη τρυφερότητα τον υπόλοιπο κόσμο. Η εποχή της νέας πανδημίας μας έφερε όλους αντιμέτωπους με νέες και άκρως απαιτητικές συνθήκες, υπήρξε όμως και μια πρόκληση αφού μας καλεί να αναθεωρήσουμε τα μέχρι τώρα δεδομένα και να χαράξουμε μια νέα και πιο παραγωγική πορεία ζωής.

Η πρωτοβουλία του δασκάλου

Ανά τον κόσμο, ακούμε όχι μόνο δυσάρεστες ειδήσεις που μας καταβάλλουν ψυχικά αλλά και κάποια αισιόδοξα νέα για άτομα που υπηρετούν με αλτρουισμό το συλλογικό καλό και μας δίνουν την ελπίδα πως έχουμε λόγο να χαμογελάμε, Ένα παράδειγμα ανιδιοτελούς προσφοράς είναι και ένας δάσκαλος από την Αγγλία, ο Zane Powles, ο οποίος με σπάνια αυτοθυσία αποφάσισε να κινητοποιηθεί προκειμένου να υποστηρίξει τους μαθητές του.

Καθώς τα σχολεία έχουν κλείσει για να περιοριστεί η πιθανότητα εξάπλωσης του ιού, αρκετοί μαθητές που προέρχονται από οικογένειες με χαμηλή οικονομική δυνατότητα έρχονται αντιμέτωποι ακόμη και με συνθήκες πείνας. Εξάλλου, μην ξεχνάμε πως το κλείσιμο των επιχειρήσεων έχει επιφέρει μια παγκόσμια κρίση στην οικονομία και πολλά άτομα έχουν βρεθεί από τη μια μέρα στην άλλη δίχως εργασία.

Ο δάσκαλος του δημοτικού, ωστόσο, αναλογιζόμενος τις συνέπειες της πανδημίας στη ζωή των φτωχών μαθητών του πήρε την εξαιρετική πρωτοβουλία να τους παραδίδει κάθε μέρα 78 γεύματα, διανύοντας 8 χιλιόμετρα για τη διανομή των γευμάτων στα σπίτια τους.

Ένα πρότυπο κοινωνικής προσφοράς

Ο Zane Powles δηλώνει με σεμνότητα για την παραπάνω ενέργεια: «Είναι μία πράξη για να ενθαρρύνω τους γονείς να μένουν στο σπίτι με τα παιδιά τους. Έτσι παραμένουν όλοι ασφαλείς». Το σχολικό γεύμα αποτελείται από μπισκότα, μήλα, σάντουιτς και τσάι και αποτελεί μια ενίσχυση για τις οικογένειες που παλεύουν με τις δύσκολες συνθήκες ζωής.

Η κίνηση του δασκάλου κρίνεται ως πολύ σημαντική και προκαλεί μεγάλη συγκίνηση. Ο ρόλος του δασκάλου, άλλωστε, στη ζωή ενός παιδιού είναι καθοριστικός αφού όχι μόνο μεταδίδει γνώσεις αλλά συντελεί και στη διαμόρφωση της προσωπικότητας του. Ο Zane Powles αποτελεί αδιαμφισβήτητα ένα παράδειγμα προς μίμηση για τους μαθητές, καθώς έδειξε έμπρακτα το ενδιαφέρον του προς αυτά και τα ενέπνευσε, με το ήθος του, να ακολουθήσουν κι εκείνα στη ζωή τους το μονοπάτι της ανιδιοτελούς προσφοράς και της αγάπης προς τον συνάνθρωπο.

*Διαβάσαμε την είδηση στο enallaktikidrasi.com