Γράφει η Μαρία Καλλίλα

Ένα βίντεο που προκαλεί δάκρυα και ρίγη συγκίνησης κάνει το γύρο του διαδικτύου. Αν και για κάποιους μπορεί να μην αποτελεί καν είδηση το γεγονός πως ένα ορφανό αγόρι κατάφερε να γίνει μέλος μια οικογένειας και να πραγματοποιήσει το όνειρό του, το συγκεκριμένο στιγμιότυπο από τις παιδικές αγκαλιές και τα δάκρυα χαράς, μπορεί να λυγίσει σίδερα.

Η οικογένεια της Amanda και του JoBen Barkey φαίνεται πως ήταν η ιδανική για τον 11χρονο Sebastian από την Κολομβία που μεγάλωνε χωρίς τους γονείς του για να φιλοξενηθεί περίπου ένα μήνα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Μέσω ενός προγράμματος του KIDSAVE παιδιά από τη Νότια Αμερική φιλοξενούνται σε οικογένειες που πιθανόν να θελήσουν να τα υιοθετήσουν στο μέλλον. Η οικογένεια Barkey δήλωσε συμμετοχή και ο Sebastian πέρασε τις καλοκαιρινές διακοπές κοντά τους.

Η Amanda και ο Joben μένουν μαζί με τα τέσσερα παιδιά τους στην Καλιφόρνια. Ο JoBen έχοντας μεγαλώσει στη Νότια Αμερική ήθελε πάντα να δώσει την ευκαιρία σε κάποιο παιδί από εκεί να επισκεφτεί τις Η.Π.Α. Ο μικρός Sebastian προσαρμόστηκε αμέσως στην οικογένεια και μάλιστα δέθηκε με όλους. Ήταν σαν να τους γνώριζε εδώ και χρόνια. Ένα αγόρι που παρά την δύσκολη ζωή του, ήταν γεμάτο χαρά, σεβασμό, προθυμία κι αγάπη για την οικογένεια που τον φιλοξενούσε.

Ο αποχωρισμός ήταν πολύ δύσκολος για όλους. Όμως το ζευγάρι είχε πάρει ήδη την απόφαση να κινήσει τις διαδικασίες της υιοθεσίας του Sebastian. Ρώτησαν τα τέσσερα παιδιά τους κι όλοι μαζί αποφάσισαν πως θα ήθελαν το εντεκάχρονο αγόρι ν’ ανήκει πλέον στην οικογένεια Barkey. Μάλιστα του ετοίμασαν σε βιντεοκλήση την ερώτηση στα ισπανικά κρατώντας όλοι τους από μια λέξη γραμμένη σε χαρτόνια.

«Θέλουμε να γίνουμε τα αδέρφια σου, η μαμά σου κι ο μπαμπάς σου. Δέχεσαι;» 

Ο μικρός Sebastian ξέσπασε σε δάκρυα χαράς και φυσικά δεν αρνήθηκε να πάει κοντά στην οικογένειά του όσο πιο γρήγορα γίνεται. Οι διαδικασίες υιοθεσίας του είναι αρκετά χρονοβόρες και δαπανηρές, όμως η Amanda κι ο JoBen θέλουν όσο τίποτε να υιοθετήσουν το αγόρι από την Κολομβία, τον οποίο θεωρούν ήδη γιο τους.

Όσα κι αν πουν οι λέξεις είναι λίγο μπροστά στις εικόνες και στα συναισθήματα που απεικονίζονται στα μάτια όλων τους.

Πηγή: YouTube > T & T Creative Media channel