Το αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου θα συνεργαστεί με τη νεοφυή εταιρεία Vertical Aerospace για τη δημιουργία ενός δικτύου ιπτάμενων ταξί που αναμένεται να ξεκινήσουν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους έως το 2025.

Το Χίθροου σκοπεύει να μελετήσει τον τρόπο με τον οποίο θα προσαρμόσει το ηλεκτρικό αεροσκάφος που κατασκευάζει η Vertical στις δραστηριότητές του σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές, σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε σημερινή ανακοίνωση.

Η Vertical έχει ήδη παραγγελίες για πώληση 1.350 ηλεκτρικών ιπτάμενων οχημάτων, τα οποία μπορούν να μεταφέρουν τέσσερις επιβάτες και έναν πιλότο.

Σημειώνεται ότι τα ηλεκτρικά οχήματα κάθετης απογείωσης και προσγείωσης θεωρούνται πιο αθόρυβα, πιο οικολογικά και πιο φθηνά από τα ελικόπτερα. Το επόμενο διάστημα αναμένεται να δοκιμαστούν σε Λονδίνο, Τόκιο και Σάο Πάολο.

Οι εταιρείες που ασχολούνται με αυτόν τον τύπο αερομεταφοράς βλέπουν την ευκαιρία για τη δημιουργία μίας νέας αγοράς μετακινήσεων, που θα μεταφέρει επιβάτες τόσο εντός όσο και μεταξύ των πόλεων, χρησιμοποιώντας τα αεροδρόμια ως αρχική βάση.

Ωστόσο, υπάρχουν ακόμα εμπόδια ασφαλείας καθώς και ανησυχίες της κοινότητας που πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Η Vertical στοχεύει στην πρώτη της δοκιμαστική πτήση μέσα στο 2022 έχοντας ως στόχο το 2024 να ξεκινήσει η μαζική παραγωγή των σκαφών της, VA-X4.

*Πηγή είδησης