Γράφει η Ισμήνη Βυθούλκα

Η εταιρία «Bare Conductive» με έδρα το Λονδίνο, δημιούργησε μια επαναστατική βαφή που μεταφέρει ηλεκτρική ενέργεια όπως ένα καλώδιο. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε στην κυριολεξία να ζωγραφίσετε ηλεκτρικά κυκλώματα σχεδόν σε οποιαδήποτε επιφάνεια.

Το παχύρευστο μαύρο υλικό «Electric Paint» (ηλεκτρική βαφή), στεγνώνει μέσα σε 10 έως 15 λεπτά και μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τη συγκόλληση μικρών ηλεκτρονικών εξαρτημάτων, που το καθιστούν ασυναγώνιστη επιλογή για μια γρήγορη επισκευή υπολογιστών ή άλλων ηλεκτρονικών συσκευών.

Το μυστικό λειτουργίας της «έξυπνης» βαφής είναι ο άνθρακας που περιέχει, κάνοντάς την αγώγιμη. Είναι υδατοδιαλυτή, απαλλαγμένη από τοξικές ουσίες και μπορεί να λειτουργεί ακόμη κι όταν καλύπτεται από άλλα υλικά. Έχει χαμηλό κόστος για να μπορείτε εύκολα να την προμηθευτείτε και να δημιουργήσετε οτιδήποτε έχετε φανταστεί.

Είτε το χρησιμοποιήσετε ως μια απλή ηλεκτρική εφαρμογή, είτε ως καλλιτεχνική διαδραστική έκφραση, η χρήση του συγκεκριμένου υλικού δίνει απεριόριστες δημιουργικές δυνατότητες και ταυτόχρονα μας συστήνει ασυνήθιστες μορφές υλικών που πρόκειται να συναντήσουμε στο μέλλον.