Η Mercedes αποκάλυψε ένα νέο πλήρως ηλεκτρικό αυτοκίνητο, το λεγόμενο «EQXX», που σύμφωνα με την εταιρεία μπορεί να διανύσει σχεδόν 1.000 χιλιόμετρα (620 μίλια) με μία μόλις φόρτιση.

Το φουτουριστικό πολυτελές όχημα είναι επίσης κατασκευασμένο με μια σειρά από καινοτόμα ανακυκλωμένα και βιώσιμα υλικά, όπως ίνες μανιταριών για τα καθίσματα, αλεσμένους κάκτους και σκουπίδια που περιλαμβάνουν ακόμα και υπολείμματα τροφών.

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι ο ισχυρισμός της Mercedes σχετικά με την ενεργειακή αυτονομία του οχήματος βασίζεται προς το παρόν σε δοκιμές προσομοίωσης υπολογιστή και όχι στην πραγματική οδήγηση. Η εταιρεία σχεδιάζει να επιδείξει την αυτονομία του αυτοκινήτου σε ένα πραγματικό τεστ οδήγησης αυτή την άνοιξη, σύμφωνα με ανακοίνωση της Mercedes.

Για να φτάσουν σε αυτό το επίπεδο ενεργειακής απόδοσης, οι σχεδιαστές της Mercedes επικεντρώθηκαν σε μεγάλο βαθμό στην αεροδυναμική. Το αυτοκίνητο έχει επίσης σχεδιαστεί για να είναι όσο το δυνατόν πιο ελαφρύ. Εκτός από τη σχετικά ελαφριά μπαταρία, διαθέτει τροχούς από μαγνήσιο και φρένα αλουμινίου. Επιπλέον, τα ελατήρια στην ανάρτηση του EQXX είναι κατασκευασμένα από πλαστικό ενισχυμένο με ίνες γυαλιού αντί για μέταλλο.

Σημειώνεται ότι η Mercedes σκοπεύει οι μισές πωλήσεις της να είναι ηλεκτρικά αυτοκίνητα έως το 2025 και, έως το 2030 να πουλά εξ ολοκλήρου ηλεκτρικά οχήματα.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη CNN (@cnn)

*Πηγή είδησης