Γράφει η Ελευθερία Παπασάββα

Η Kerry Bremer, δασκάλα στο Ayer της Μασαχουσέτης στις 23 Νοεμβρίου υιοθέτησε τον Jack Manning, μαθητή της αλλά κι ένα αγόρι που πάσχει από Σύνδρομο Down. Η τρυφερή αυτή χειρονομία ζωής της Kerry γέμισε χαρά και μεγάλωσε ακόμη περισσότερο την πενταμελή οικογένειά της, προσέφερε όμως χαρά και παρηγοριά στον πενθούντα Jake που λίγες μέρες πριν είχε χάσει τη μητέρα του από καρκίνο.

Η συγκινητική ιστορία των τριών αυτών ανθρώπων είχε αρχίσει λίγα χρόνια πριν. Συγκεκριμένα, όταν η μητέρα του Jake αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη Florida και να μετακομίσει στη Μασαχουσέτη έτσι ώστε να μπορέσει να ακολουθήσει τη θεραπεία για την ασθένειά της.

Στο σχολικό συγκρότημα που βρέθηκε για να αναλάβει τον Jake έγινε η γνωριμία των δύο γυναικών. Η Jean Manning βρήκε στο πρόσωπο της Kerry πολλά περισσότερα από μια δασκάλα για τον γιο της. Οι δύο οικογένειες γνωρίστηκαν στενά και το θαύμα συνέβη. Ένα σπίτι για τον Jake υπήρχε πλέον για τη στιγμή που η ανύπαντρη μητέρα του δε θα υπήρχε πλέον στη ζωή.

Λίγα χρόνια αργότερα η Jean έφυγε από τη ζωή κατά τη διάρκεια ενός ακόμη κύκλου χημειοθεραπειών. Το θαύμα αγάπης όμως είχε συμβεί. «H μητέρα μου είναι στον Παράδεισο» λέει ο Jake. Και η Kerry συμπληρώνει. «Η Jean έζησε μαζί μας στο σπίτι μας και θα ζει πάντα μαζί μας.»