Το «Olio» είναι μια εφαρμογή που εμπνεύστηκαν δύο γυναίκες από τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι χειρίζονται τα τρόφιμα που έχουν περισσέψει και δε θέλουν πια. Με άλλα λόγια, αυτά που συνήθως καταλήγουν στα σκουπίδια. Είναι το app που μας λέει ότι ήρθε η ώρα να σταματήσουμε να πετάμε τρόφιμα και ν’ αρχίσουμε να τα μοιραζόμαστε ή να τα ανταλλάσσουμε με κάποιον άλλο που τα έχει ανάγκη.

Πιο συγκεκριμένα, το Olio συνδέει χρήστες τόσο με άλλους χρήστες της εφαρμογής όσο και με τοπικές επιχειρήσεις που έχουν άφθονο φαγητό που δεν χρειάζονται πια και συνήθως πάει χαμένο. Τι μπορούν να κάνουν οι χρήστες μ’ αυτό το φαγητό; Να το μοιραστούν με εκείνους που το έχουν ανάγκη ή ν’ ανταλλάξουν κάποιο τρόφιμο που δε θέλουν πια με κάποιο που θέλουν.

Όχι, δεν απαιτεί κανένα ιδιαίτερο βαθμό δυσκολίας, αφού το Olio είναι μια αρκετά εύκολη εφαρμογή στη χρήση. Η αρχική οθόνη χωρίζεται σε τρεις κατηγορίες: Food, Non-Food, και Wanted. Στη λίστα με τα τρόφιμα υπάρχει ένας μεγάλος κατάλογος με τρόφιμα και καλό φαγητό που σε διαφορετική περίπτωση κάποιος θα πέταγε και θα πήγαινε χαμένο.

Παράλληλα, το Olio δεν περιορίζεται σε συγκεκριμένες περιοχές, αλλά μπορεί κανείς να το χρησιμοποιήσει απ’ όπου κι αν βρίσκεται.

Την ίδια στιγμή, δεν περιορίζεται μόνο σε τρόφιμα ή προϊόντα ψυγείου με συγκεκριμένη ημερομηνία λήξης αλλά και σε φρούτα ή λαχανικά που τοπικοί αγρότες παράγουν και που μπορεί να έτυχε να είχαν μια ιδιαίτερα καρποφόρα συγκομιδή και να θέλουν να τη μοιραστούν με άλλους.

*Διαβάσαμε την είδηση στο ipop.gr