Γράφει η Έφη Φωτεινού

Η Ιαπωνία την άνοιξη είναι πολύ δημοφιλής προορισμός. Κόσμος καταφθάνει από κάθε γωνιά της γης για να δει από κοντά τις διάσημες ανθισμένες ροζ κερασιές της, που μοιάζει σαν να έχουν βγει από κάποιο βιβλίο παραμυθιών. Και μπορεί αυτές οι κερασιές να διατηρούν τα άνθη τους για μικρό χρονικό διάστημα κι όλοι να εύχονταν να κρατούσε λίγο περισσότερο αυτή η ονειρεμένη ομορφιά, αλλά πλέον υπάρχει μια που παραμένει άθικτη, όλο τον χρόνο.

Η κερασιά αυτή που απέκτησε τη δική της θέση στο βιβλίο Γκίνες, σπάζοντας όλα τα ρεκόρ κι αποτελείται απο…τουβλάκια LEGO!

Το δέντρο που σχεδιάστηκε αρχικά στην Τσεχική Δημοκρατία και μεταφέρθηκε στη συνέχεια στην Ιαπωνία για να συναρμολογηθεί, τοποθετήθηκε στο θεματικό πάρκο LEGOLAND που είχε τα πρώτα του γενέθλια πρόσφατα.

Για το εντυπωσιακό LEGO-δέντρο Sakura (=άνθος κερασιάς) που έχει ύψος 4,38 μέτρα, μήκος 5,42 μέτρων και πλάτος 4,93 μέτρων, χρειάστηκαν πάνω από 800.000 τούβλα LEGO και περισσότερες από 6.500 ώρες για να ολοκληρωθεί.

Με αυτό το ολοκαίνουριο εντυπωσιακό γλυπτό, που διαθέτει χορταρια, μεγάλα κλαδιά, ένα θόλο με χιλιάδες λουλούδια, ακόμα και φανάρια LEGO που φωτίζουν τη νύχτα, το θεματικό πάρκο γιόρτασε με μεγαλοπρέπεια το πρώτο χρόνο λειτουργίας του.

Οι λάτρεις των Lego, θα ξετρελαθούν με τις εικόνες που ακολουθούν…

*Διαβάσαμε την είδηση στο www.guinnessworldrecords.com

*Η Έφη Φωτεινού είναι blogger και μπορείς να τη διαβάζεις και στο www.nouazetamefountouki.gr