Γράφει η Ισμήνη Βυθούλκα

Ο μύθος λέει πως κάποτε μια όμορφη πριγκίπισσα των Ίνκας καθώς έκανε μπάνιο στα νερά μιας λίμνης, ανακαλύφθηκε από έναν νεαρό κυνηγό. Όταν αντιλήφθηκε την παρουσία του, πέταξε μακριά, καρποφορώντας τη γη πίσω της κι αφήνοντας τον μανδύα της να πέσει δημιουργώντας αμμόλοφους γύρω από τη νεογέννητη όαση.

Η μαγική πόλη Huacachina που ονομάζεται και «Όαση της Αμερικής» βρίσκεται στην άγονη έρημο του Περού κι είναι η τελευταία που απέμεινε σ’ ολόκληρη την ήπειρο.

Όσοι επισκέπτονται τον μικρό παράδεισο με την πλούσια βλάστηση από φοίνικες, συναντούν ρουστίκ ξενοδοχεία, γραφικά μαγαζάκια, ακόμη και μια βιβλιοθήκη, όλα σκορπισμένα γύρω από τα ήρεμα νερά της λίμνης. Απολαμβάνουν ηλιοβασιλέματα σκαρφαλωμένοι πάνω στους αμμόλοφους και δοκιμάζουν extreme sports στις ερημικές πλαγιές.

Στο παρελθόν η όαση ήταν δημοφιλής προορισμός των πλούσιων Περουβιανών, που συνήθιζαν να την επισκέπτονται για να κάνουν μπάνιο στα νερά της λίμνης που θεωρούνταν ιαματικά.

Η περιοχή έχει ανακηρυχθεί εθνικό πάρκο πολιτιστικής κληρονομιάς του Περού, με την ελπίδα να διατηρηθεί μέσα στα χρόνια.

*Διαβάσαμε την είδηση στο www.dailymail.co.uk