Γράφει η Αθανασία Βιδάλη

Ο Terry Hays, ένας καλλιτέχνης από το Τέξας των Ηνωμένων Πολιτειών, δημιούργησε διαπολιτισμικά, αφηρημένα έργα τέχνης, διακοσμημένα με περίτεχνα αλλά και πολύχρωμα μοτίβα.

Αναλυτικότερα, ενώνοντας ξεχωριστά κομμάτια ξύλου και πλαστικού, τα οποία είναι ζωγραφισμένα στο χέρι, τα έργα του Hays καταφέρνουν να εντυπωσιάσουν με την πρωτοπορία τους αλλά και τον τρόπο παρουσίασης τους.

Ο ίδιος ο καλλιτέχνης τονίζει: «Η δουλειά μου είναι αποτέλεσμα της ατέρμονης προσπάθειας ορισμού κι αναπροσδιορισμού του αστικού κι αγροτικού περιβάλλοντος στο οποίο ζω».

Επηρεασμός από τον πολιτισμό των Αβοριγίνων, της αρχαίας τέχνης της Κίνας και της Ιαπωνίας καθώς και της «τέχνης του δρόμου» αλλά και των τατουάζ σε όλο το σώμα, τα τρισδιάστατα έργα του Hays αποπνέουν ένα έντονο και ζωτικής σημασίας νόημα.

«Έκοψα, μεγέθυνα και συνένωσα διάφορα κομμάτια πληροφοριών» , εξηγεί ,«σε μία προσπάθεια δημιουργίας μίας νέας και συναρπαστικής οπτικής γλώσσας».

Η συλλογή των έργων του ονομάζεται «Τα νησιά» και μοιάζει με δεκάδες κοραλλιογενείς υφάλους, ποικίλων υφών και μοτίβων, σε κάθε επιφάνεια.

Σημειώνεται πως πολλά από τα γλυπτά έχουν τη μορφή δέντρων και διακοσμούνται με φρενήρη μοτίβα και χρώματα, μιας και τα πολλά χρώματα και μοτίβα δημιουργούν για τον Terry Hays έναν άλλον χρωματισμό, πιο μαγικό, όπως δηλώνει.

Είναι ένα παράδειγμα που αποδεικνύει ότι η τέχνη δεν έχει στεγανά και πρότυπα!

*Διαβάσαμε την είδηση στο www.mymodernmet.com