Γράφει η Ισμήνη Βυθούλκα

Σχεδόν πέντε μήνες μετά το χτύπημα του τυφώνα Maria, το Puerto Rico προσπαθεί ακόμη να κλείσει τις πληγές του.

Ένα εκατομμύριο άνθρωποι ζουν χωρίς ρεύμα και πολλές οικογένειες διαμένουν σε αυτοσχέδια σπίτια από μουσαμά κι άλλα πρόχειρα υλικά. Πολλοί δρόμοι είναι εκτός λειτουργίας και δεν υπάρχει εύκολη προσβασιμότητα σε πολλά σημεία της πόλης. Εάν σ’ όλα τα παραπάνω προσθέσουμε τη ζέστη και την υγρασία που επικρατούν στις παρούσες καιρικές συνθήκες, τα πράγματα για τους Πορτορικανούς είναι πραγματικά πάρα πολύ δύσκολα.

Όμως η άσχημη κατάσταση που βιώνουν οι κάτοικοι αποτέλεσε αφορμή για τον 15χρονο Gomez Colon ν’ αναλάβει μια μεγάλη αποστολή. Ξεκίνησε την καμπάνια «Light and Hope for Puerto Rico» με στόχο να συγκεντρώσει 100.000 δολάρια ώστε να προμηθευτεί ηλιακές λάμπες, φορητούς φορτιστές κινητών τηλεφώνων και χειροκίνητα πλυντήρια, για κείνους που βρίσκονται σε άμεση ανάγκη.

Κατά τις επισκέψεις του στις διάφορες κοινότητες έζησε από πολύ κοντά την ταλαιπωρία που βίωναν οι κάτοικοι, αλλά τον συγκίνησαν ιδιαίτερα οι μαθητές που αναγκάζονταν να μελετούν κάτω από τον καυτό ήλιο βιαστικά πριν πέσει το σκοτάδι, γιατί δε διέθεταν καμιά πηγή φωτός για να συνεχίσουν.

Μέσω της οργάνωσής του «C+Feel=Hope» και με τη βοήθεια φίλων, συγγενών κι εθελοντών, ο Gomez συγκέντρωσε πάνω από 120.000 δολάρια, δωρίζοντας 1.400 λάμπες και 300 πλυντήρια σε 840 οικογένειες, ενώ έχει ακόμη να μοιράσει 1.600 λάμπες μαζί μ’ ένα ελπιδοφόρο χαμόγελο για καλύτερες μέρες.

*Διαβάσαμε την είδηση στο http://money.cnn.com