Ο Ανδρέας Κολίσογλου είναι ψυχολόγος και πρόσφατα βρέθηκε στη Χαλκίδα για την εκδήλωση του Πανευβοϊκού Συλλόγου «Άνθρωπος – Ελπίδα – Πολιτισμός» η οποία πραγματοποιήθηκε στο σύγχρονο συνεδριακό κέντρο της Π.Ε. Εύβοιας.

Μπροστά στα μάτια, επισήμων, εκπροσώπων τοπικών φορέων, γονέων, παιδιών και διοργανωτών της εκδήλωσης, ο Ανδρέας έκανε το ακατόρθωτο …ίσως για μερικούς. Να δείξει την αναπηρία στην νοοτροπία που διακατέχει το σύγχρονο του κόσμου μας, ακόμα και σήμερα.

Ο καθένας λαμβάνει το δικό του μήνυμα, ακούγοντας την ομιλία του Ανδρέα Κολίσογλου, όμως η εμπειρία να βιώνεις τη διαδρομή ενός ανθρώπου, με τόση δύναμη ψυχής, πάνω στον ανύπαρκτο δρόμο απο την ανοχή της αναπηρίας στην ισότητα, είναι συγκλονιστική. Και όταν λέμε, ανύπαρκτος δρόμος… κυριολεκτούμε. 

Κι αν παρακολουθώντας live την ομιλία του ή μέσω του βίντεο, δακρύζουμε, θα πρέπει όλοι μας ν’ αναρωτηθούμε τελικά, το κάθε δάκρυ μας τι σημαίνει στη σύγχρονη καθημερινότητα της κοινωνίας μας και πώς μεταφράζεται στις πράξεις μας, απέναντι στον κάθε συνάνθρωπό μας. Η ζωή του διπλανού μας δε θέλει συμπόνια, θέλει ενσυναίσθηση, απαιτεί σεβασμό. Κι αυτά απουσιάζουν κυρίως απο τις αποφάσεις υπευθύνων κεφαλών που υλοποιούν έργα, τα οποία χαρακτηρίζονται τα ίδια απο αναπηρία κι έλλειψη κατάλληλων υποδομών.

evia365.gr

Η ομιλία που καθήλωσε το κοινό της Χαλκίδας και θα πρέπει να προβληματίσει, από τον ψυχολόγο Ανδρέα Κολίσογλου Ανδρέας Κολίσογλου (Andreas Kolisoglou)

Posted by evia365.gr on Tuesday, 6 February 2018

 

*Διαβάσαμε την είδηση στο www.evia365.gr