Γράφει η Ισμήνη Βυθούλκα

O Gregory Kloehn που ζει στο Oakland της Καλιφόρνια, χρησιμοποιώντας τις γνώσεις του γύρω από την κατασκευή και τη δημιουργική του φαντασία, κατασκευάζει μικρά σπιτάκια για τους άστεγους της περιοχής του.

Δουλεύοντας σε δομικά έργα έμαθε πολλά για τα κτίρια και τις κατασκευές γενικότερα. Λίγο αργότερα το ανήσυχο πνεύμα του κι η διάθεσή του να πειραματίζεται με νέες δημιουργίες τον ώθησαν να φτιάξει σπίτια διαφορετικά από τα συνηθισμένα.

Στην αρχή διερευνώντας διάφορες εναλλακτικές ξεκίνησε να κατασκευάζει σπίτια από container, τα οποία στη συνέχεια του έδιναν ιδέες γι’ άλλες μορφές και σχήματα. Την ίδια εποχή επίσης τραβούσε φωτογραφίες από αυτοσχέδιες κατασκευές άστεγων ανθρώπων στο Oakland, γεγονός που τον ενέπνευσε να δημιουργήσει μικρά σπιτάκια για εκείνους που είχαν ανάγκη.

Έτσι ξεκίνησε να συλλέγει πεταμένα υλικά κι αντικείμενα από τους δρόμους, τα οποία με τη βοήθεια των γνώσεων και της φαντασίας του μεταμορφώνονταν σε όμορφα μικρά σπιτάκια που μπορούσαν να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες όσων έμεναν στο δρόμο.

Μέχρι σήμερα έχει δωρίσει δέκα από αυτά, που το καθένα τους είναι μοναδικό και κατασκευασμένο με αγάπη προς τον συνάνθρωπο που δοκιμάζεται ζώντας υπό εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες. Η πρωτοβουλία του Gregory είναι μια στιγμή νηνεμίας στο χαοτικό μας κόσμο κι ελπίζουμε η παραδειγματική προσφορά του να κινητοποιήσει κι άλλους να βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση.  

*Διαβάσαμε την είδηση στο www.hooplaha.com

*Φωτογραφία εξωφύλλου www.designtechnikblog.ch