Γράφει η Μελίνα Αγγελάκη

Μια ανθρώπινη, γεμάτη χρώμα πινελιά, ήρθε για να «σπάσει» το γκρίζο χρώμα της Αθήνας.  Μια ομάδα ανθρώπων που λειτουργεί περισσότερο σαν παρέα, η οποία έχει ως κίνητρο την αγάπη της για την πόλη των Αθηνών.

Οι Atenistas, αποφάσισαν να κάνουν κάτι πιο εποικοδομητικό από το να προσάπτουν ευθύνες και κατηγορίες σε πολιτικούς και μη, για την άσχημη τροπή των πραγμάτων τη σημερινή εποχή και να δράσουν ώστε να βελτιώσουν με τον τρόπο τους την καθημερινότητα των ανθρώπων της μεγαλούπολης όσο το δυνατόν περισσότερο.

Δεν έχουν κανένα προσωπικό όφελος, ούτε είναι οργάνωση ή πολιτικό κίνημα που αποσκοπεί κάπου. Το όραμά τους για μια ομορφότερη «γειτονιά» και κατ’ επέκταση μια ομορφότερη πόλη τους οδήγησε σε διάφορες δράσεις. Κάτι που γίνεται 365 μέρες το χρόνο και μόνο με εθελοντική εργασία κι ανταλλαγή υπηρεσιών και αντικειμένων.

Θα τους βρεις άλλοτε να βάφουν, άλλοτε να καθαρίζουν κι άλλοτε να μαγειρεύουν. Θα σε παροτρύνουν ν’ ανακαλύψεις άγνωστες γειτονιές και μέρη της Αθήνας και θα σου ζητήσουν ν’ απολαύσεις την ομορφιά των αυλών των παλιών αρχοντικών της. Το σίγουρο είναι πως ό,τι κι αν κάνουν θα έχουν πάντοτε ένα χαμόγελο ζωγραφισμένο στα χείλη. Ένα χαμόγελο που πηγάζει από την αισιοδοξία και την ελπίδα πως όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε περισσότερα από το να γκρινιάζουμε και να επιρρίπτουμε ευθύνες.

Όλα σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, ξεκινούν από το σεβασμό στους κανόνες-νόμους της κοινωνίας μας και στην δραστηριοποίησή μας ως πολίτες του σήμερα, που κρατάμε στα χέρια μας την πόλη που θα παραδοθεί αύριο στα παιδιά μας.

Οι Atenistas προτιμούν την πράξη από την απραξία. Προτιμούν μια καλύτερη Αθήνα, κάτι που ευχόμαστε όλοι.

 Εκείνοι όμως γνωρίζουν πως μόνο η ευχή δεν φτάνει…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

*Μάθετε περισσότερα για τους Atenistas και τις δράσεις τους εδώ: www.atenistas.org