Σας έχει τύχει ποτέ να σκρολάρετε βαριεστημένα στο Instagram και εντελώς ξαφνικά να αντικρίσετε μια εικόνα που σας τραβά αμέσως το ενδιαφέρον; Αυτό μας συνέβη όταν τυχαία πέσαμε στο έργο του Πάολο Πετιτζιάνι (Paolo Pettigiani), ενός φωτογράφου με βάση το Τορίνο της Ιταλίας, που ξέρει να παίζει με τα χρώματα και να κάνει συναρπαστικά τοπία από όλο τον κόσμο να φαίνονται ακόμα πιο όμορφα.

Όπως ανακαλύψαμε, ο Πετιτζιάνι πάντα ήθελε να βλέπει στη φωτογραφία αυτό που κανείς άλλος δεν βλέπει και έτσι το 2015 βρήκε το στυλ που έγινε σήμα κατατεθέν του. Χρησιμοποιώντας υπέρυθρη φωτογραφία, μία μείξη επιστήμης και δημιουργικότητας, παίζει με τα χρώματα, τα σχήματα και τις αντιθέσεις, με στόχο να τονίσει την ομορφιά που μας περιβάλλει, μέσα από την γραφιστική.

Με το Infraland, το κοινωνικό-καλλιτεχνικό πρότζεκτ του, ο Πάολο θέλησε να θέσει τη φύση σε πρώτο πλάνο, τονίζοντας τα κρυφά χρώματά της, που δεν μπορεί να δει το γυμνό μάτι.

Τα εντυπωσιακά τοπία του Πάολο Πετιτζιάνι

Η συλλογή του Πάολο Πετιτζιάνι σίγουρα μεταφέρει τον θεατή σε ένα ονειρικό τοπίο. Σε μερικές φωτογραφίες του, τα όρια ανάμεσα στο πράσινο, την άμμο και το νερό είναι πολύ ορατά, ενώ η τιρκουάζ σκιά του ουρανού, δημιουργεί μια εντυπωσιακή αντίθεση με την έντονη ροζ απόχρωση. Σε άλλες λήψεις, η ροζ αυτή απόχρωση συνδυάζεται με τα γύρω χρώματα, δημιουργώντας διαβαθμίσεις στις καμπύλες των χρωμάτων.

Μερικές από τις πιο εντυπωσιακές σειρές φωτογραφιών του είναι σίγουρα οι υπέρυθρες λήψεις ενός ποταμού, που συχνάζουν αλπακά, στο Περού.

Εξίσου εντυπωσιακή όμως είναι και μια νέα σειρά στιγμιότυπων από τα φυσικά ροζ νερά στο Camargue της Γαλλίας. Ο φωτογράφος απαθανάτισε τα συναρπαστικά ροζ νερά – που έχουν πάρει το χρώμα τους από τον μικροοργανισμό dunaliella salina που ζει εκεί – προσθέτοντας μια έντονη δραματική αντίθεση με το γύρω τοπίο.

Το χρώμα εμφανίζεται λόγω της dunaliella salina, ενός τύπου αλόφιλων μικροοργανισμών, σαν φύκια, που βρίσκονται σε περιοχές με θαλασσινό αλάτι και πράγματι ο Πάολο κάνει το φυσικό αυτό φαινόμενο να φαίνεται ακόμα πιο εντυπωσιακό. Δείτε το εδώ.

Μπορείτε να απολαύσετε τα υπόλοιπα τοπία του Πάολο Πετιτζιάνι στον προσωπικό λογαριασμό του στο Instagram, στο Twitter, στο Facebook, καθώς και στην επίσημη ιστοσελίδα του.

*Πηγή είδησης