Γράφει η Ισμήνη Βυθούλκα

Αν θέλετε να διατηρήσετε σε φόρμα το σώμα σας και ταυτόχρονα να προστατεύετε το περιβάλλον υπάρχει τρόπος! Το «Plogging» που δημιουργείται από τις λέξεις pluck (αφαιρώ) και jogging, είναι ένας πρωτότυπος συνδυασμός υπαίθριας άσκησης και συλλογής απορριμμάτων.

Η νέα τάση που έρχεται από τη Σουηδία, μας προτρέπει όταν πάμε έξω για τρέξιμο να κρατάμε μαζί μας μια σακούλα και να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά για σκουπίδια που θα βρεθούν στο δρόμο μας. Μόλις εντοπίσουμε κάποιο, απλά σταματάμε το συλλέγουμε και συνεχίζουμε την άσκησή μας.

Η πρώτη ομάδα που εφάρμοσε το Plogging εδρεύει στη Στοκχόλμη κι έχει ήδη μια μεγάλη κοινότητα από «ploggers» που τρέχουν φορώντας γάντια και μεταφέροντας σακούλες σκουπιδιών. Όταν η τσάντα τους γεμίσει την τοποθετούν στους κατάλληλους κάδους, ανακόπτοντας έτσι την πορεία των απορριμμάτων να φτάσουν στον ωκεανό.

«Χρειάζεται να κάνουμε κάτι για το περιβάλλον και την υγεία μας, πριν να είναι πολύ αργά» έγραψε η ομάδα Plogga στη σελίδα της στο Facebook. Η μέθοδος αυτή παροτρύνει τους ανθρώπους να ευαισθητοποιηθούν για το περιβάλλον με θετικό τρόπο, ενώ τους ενθαρρύνει να βγουν έξω στη φύση και ν’ ασκηθούν.

Μπορεί το Plogging να ξεκίνησε από τη Σουηδία, όμως έχει ήδη διαδοθεί και σε άλλες χώρες του κόσμου χάρη στα social media. Αν ψάξει κανείς το #plogging στο Instagram, θα βρει εκατοντάδες φωτογραφίες ανθρώπων να παρουσιάζουν περήφανοι τον όγκο σκουπιδιών που κατάφεραν να μαζέψουν στις διαδρομές τους.

Στην επόμενη έξοδο για την άσκησή σας λοιπόν πάρτε δυο, τρεις φίλους σας, εξοπλιστείτε κατάλληλα και με αυτόν τον πολύ απλό κι εύκολο τρόπο βοηθήστε ν’ αλλάξουμε τον κόσμο!

That's the way to go Colombia? repost @ploggingbucaramanga

A post shared by Plogga (@plogga) on