Ένα ηλεκτρονικό ποντίκι που «σας σκέφτεται» και τηρεί πιστά το ωράριο στο γραφείο, οραματίστηκε το στούντιο βιομηχανικού σχεδιασμού BKID με έδρα τη Σεούλ.

Η σχεδιαστική διάνοια του BongKyu Song δημιούργησε το κόνσεπτ ενός έξυπνου, ασύρματου mouse που θυμίζει αμυδρά πραγματικό ποντίκι – αν τα πραγματικά ποντίκια ήταν λευκά και πεντακάθαρα, με συμμετρικές καμπύλες που παραπέμπουν σε συμπαθέστατα καρτούν.

Σε περίπτωση που το παρακάνετε με τη δουλειά, το Balance Mouse «διαμαρτύρεται και αντιδρά», τινάζοντας τα πτυσσόμενα αυτιά και την ουρά του. Αν δοκιμάσετε να το πλησιάσετε, τα τινάζει ξανά για να το αφήσετε ήσυχο.

Αν παρ’ όλα αυτά επιμείνετε και το πιάσετε με δύναμη για να δουλέψετε, τότε το ποντίκι εγκαταλείπει το πλαστικό «δέρμα» του και μένετε με το λευκό κέλυφος στο χέρι, ενώ το υπόλοιπο mouse ξεφεύγει κάτω από την παλάμη σας και κρύβεται πίσω από την οθόνη, «γιατί είναι ώρα να φύγετε από την δουλειά».

Το μεγαλεπίβολο πρότζεκτ παρουσιάστηκε πρώτη φορά το 2018 και προς το παρόν παραμένει στα σχέδια. Ωστόσο με την τηλεργασία να αυξάνεται δραματικά εν μέσω πανδημίας, πολλοί είναι εκείνοι που σχολιάζουν πως θα πλήρωναν αδρά για ένα τέτοιο ποντίκι που θα θυμόταν ότι η δουλειά, κάθε δουλειά, έχει ωράριο και κάποια στιγμή πρέπει να τελειώνει.

*Διαβάσαμε την είδηση στο lifo.gr