Θα μπορούσε μία οικιακή συσκευή, όπως είναι η τηλεόραση, να μεταμορφώσει  έναν εσωτερικό χώρο σε κάτι ανάλογο μιας γκαλερί τέχνης; Η Samsung θεωρεί ότι έχει την απάντηση.

Η απάντηση έρχεται μέσω της ανακοίνωσης της κορεατικής εταιρείας πως η σειρά τηλεοράσεων QLED για το 2019 θα προσφέρει μια νέα λειτουργία Ambient Mode, μέσω της οποίας θα μπορεί να προβάλλεται περιεχόμενο, συμπεριλαμβανομένων διάσημων έργων τέχνης, ακόμη κι όταν η τηλεόραση θα είναι σε κατάσταση αδράνειας.

Πιο συγκεκριμένα, μέσω της λειτουργίας Ambient Mode, οι χρήστες θα έχουν πρόσβαση σε μια ευρεία γκάμα περιεχομένου, όπως οι τίτλοι ειδήσεων, ο καιρός, το προσωπικό φωτογραφικό και μουσικό αρχείο, απευθείας από την οθόνη της τηλεόρασης. 

Στο πλαίσιο της αρχικής ανάπτυξης της νέας Ambient Mode, η Samsung έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες για να βοηθήσει τους καταναλωτές να διακοσμήσουν τους εσωτερικούς χώρους τους και να δημιουργήσουν ατμόσφαιρα, σύμφωνα με τις προτιμήσεις τους.

Γνωστή για τις αφηρημένες ελαιογραφίες της, η Tali Lennox, μοντέλο και καλλιτέχνιδα με μεγάλη επιρροή στη βιομηχανία μόδας, ένωσε τις δυνάμεις της με την Samsung για την λειτουργία Ambient Mode. Οι καλλιτέχνες Scholten & Baijings, με έδρα την Ολλανδία, δημιούργησαν, επίσης, μια συλλογή με έργα τέχνης που προβάλλουν οικιακά είδη, όπως σκεύη πορσελάνης κι υφάσματα σε κομψά χρώματα και μοτίβα.

«Είμαστε περήφανοι για την παροχή της λειτουργίας Ambient Mode, η οποία δεν προσθέτει απλώς αξία στην οθόνη της τηλεόρασης όταν είναι σε κατάσταση αδράνειας, αλλά δημιουργεί νέα πλεονεκτήματα στον τρόπο ζωής των καταναλωτών, αφήνοντας πίσω τις συμβατικές τηλεοράσεις» δήλωσε ο Jongsuk Choo, Executive Vice President του Visual Display Business της Samsung Electronics. «Σχεδιάζουμε να διευρύνουμε τα ερχόμενα χρόνια το διαθέσιμο περιεχόμενο για την Ambient Mode, συνεργαζόμενοι με νέους, ταλαντούχους καλλιτέχνες, ώστε να προσφέρουμε περισσότερους τρόπους να απολαμβάνουν τις QLED τηλεοράσεις τους».

*Διαβάσαμε την είδηση στο naftemporiki.gr