Το 2018, ο Μαξ Πάροτ πληροφορήθηκε «τα χειρότερα νέα της ζωής του» όταν διαγνώστηκε από τους γιατρούς με καρκίνο.

Τρεισήμισι χρόνια αργότερα η εικόνα είναι πολύ διαφορετική όπως και τα συναισθήματα: νικητής σε όλες τις μάχες, ο Καναδός κατακτά το χρυσό μετάλλιο στο snowboard σε πλαγιά, στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου.  Κάνοντας την «καλύτερη κούρσα της ζωής του » ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Από μηδενική φυσική κατάσταση στο χρυσό ολυμπιακό

Ο Πάροτ διαγνώστηκε με λέμφωμα Hodgkin στα τέλη του 2018 αλλά ως τον Ιούλιο του 2019 είχε καταφέρει να ξεπεράσει τη νόσο μετά από 12 κύκλους χημειοθεραπείας. «Τόσο πολλά μεσολάβησαν τα τελευταία τέσσερα χρόνια», δήλωσε βαθιά συγκινημένος στο BBC Sport.

«Την προηγούμενη φορά που αγωνίστηκα σε Ολυμπιακούς στην Pyeongchang, κέρδισα το αργυρό μετάλλιο και μετά ήρθα αντιμέτωπος με τον καρκίνο. Ήταν ένας εφιάλτης, είναι τόσο δύσκολο να περιγράψω τι πέρασα. Δεν είχα φυσική κατάσταση, δεν είχα ενέργεια, δεν είχα δυνατούς μύες. Το να βρίσκομαι πάλι εδώ στους Ολυμπιακούς, ξανά στο βάθρο αλλά με χρυσό μετάλλιο, αισθάνομαι καταπληκτικά.»

Για να ανακάμψει χρειάστηκαν σκληρές προπονήσεις. Την Κυριακή ο Πάροτ ήταν μόλις 10ος στους προκριματικούς αλλά και μετά συγκεντρώθηκε και ανέτρεψε τα προγνωστικά, όπως έχει συνηθίσει πλέον να κάνει.

*Πηγή είδησης