Γράφει η Αθανασία Βιδάλη

Αν κοιτάξει κανείς την επιβλητική πολυθρόνα «Rhino», ένα ομοίωμα του γνωστού ζώου που βρίσκεται υπό εξαφάνιση, το οποίο δημιούργησε ο επιτυχημένος καλλιτέχνης Maximo Riera, είναι σίγουρο πως θα εντυπωσιαστεί από την ομορφιά της τέχνης και τον τρόπο που αυτός ο καλλιτέχνης εκφράζεται. Το εν λόγω έργο είναι το δεύτερο κατά σειρά στη συλλογή του με το πρώτο που αναπαριστά ένα χταπόδι να είναι εξίσου εντυπωσιακό.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «My Modern Met» αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η συλλογή μου αποτίνει φόρο τιμής σε αυτά τα ζώα και σε ολόκληρο το ζωικό βασίλειο που κατοικεί στον πλανήτη μας ως μία προσπάθεια να σκεφτούμε και να καταγράψουμε την ομορφιά της φύσης που βρίσκεται στους ζωντανούς οργανισμούς».

Αναφορικά με την επιμονή του στην αναπαράσταση ζώων υπό εξαφάνιση επισημαίνει πως σκοπός του ήταν να φέρει το ζωικό βασίλειο στον αστικό χώρο ώστε να ζωντανέψει και πάλι την ευαισθησία που έχουμε παραγκωνίσει από τις ζωές μας.

Ο Riera καταφέρνει να συνδυάσει αριστοτεχνικά τις μινιμαλιστικές τεχνικές με το μπαρόκ στιλ και τη χρήση υφασμάτινων επιφανειών για να πετύχει την πλήρη και λεπτομερή απεικόνιση κάθε ζώου.

Δείτε τις φωτογραφίες που ακολουθούν κι είναι σίγουρο πως θα εντυπωσιαστείτε από το πόσο ζωντανά κι αληθινά φαίνονται τα έργα του καλλιτέχνη!

*Διαβάσαμε την είδηση στο www.mymodernmet.com