Γράφει η Ισμήνη Βυθούλκα

Μια εταιρία στη Νέα Ζηλανδία, αποφάσισε ν’ απασχολεί τους υπαλλήλους της τέσσερις ημέρες την εβδομάδα αλλά να τους πληρώνει για πέντε ημέρες εργασίας.

Ο ιδρυτής της επιχείρησης Άντριου Μπαρνς, υποστηρίζει πως δίνοντας τη δυνατότητα στους εργαζόμενους να έχουν περισσότερο ελεύθερο χρόνο για να ασχοληθούν με την προσωπική τους ζωή, η απόδοση τους αυξάνεται, χωρίς να χρειάζονται περισσότερες ώρες από τις καθορισμένες για να εκπληρώσουν τις εργασιακές τους υποχρεώσεις.

Η Κίρστεν Τέιλορ, διευθύντρια του τμήματος υπηρεσιών φιλανθρωπίας στον Perpetual Guardian, δεν πίστευε στ’ αυτιά της όταν της ανακοινώθηκε η συγκεκριμένη απόφαση, λέγοντας πως την έπιασε νευρικό γέλιο γιατί της φάνηκε πολύ καλό για να είναι αληθινό.

Μπορεί να φαίνεται εξωπραγματικό, αλλά τα τελευταία χρόνια οι προσπάθειες για τη συναισθηματική ικανοποίηση των εργαζομένων πληθαίνουν, δεδομένης της εργασιακής κόπωσης που επέφεραν οι φρενήρεις ρυθμοί παραγωγής των τελευταίων δεκαετιών. Η εξαιρετική ιδέα του Άντριου Μπαρνς αντανακλά αυτή ακριβώς την εκκολαπτόμενη αλλαγή στον επιχειρηματικό κόσμο.

*Διαβάσαμε την είδηση στο www.e-daily.gr