Βλέπετε τις φωτογραφίες και νομίζετε ότι είναι ένα κυκλαδίτικο νησί; Κι όμως… να σας ενημερώσουμε ότι δεν είναι! Αντίθετα είναι ένα μακρινό από την Ελλάδα μέρος, είναι το γραφικό χωριό Σίντι Μπου Σαΐντ (Sidi Bou Said) στην Τυνησία!

Το Σίντι Μπου Σαΐντ βρίσκεται σκαρφαλωμένο στην κορυφή ενός απόκρημνου βράχου, 20 χλμ. έξω από την Τύνιδα, την πρωτεύουσα της Τυνησίας και το χαρακτηρίζουν τα λευκά σπίτια με τις μπλε λεπτομέρειες σε παράθυρα και πόρτες και τα γραφικά δρομάκια με τις μπουκαμβίλιες, όπως ακριβώς σε ένα νησί των Κυκλάδων. Χαρακτηριστική είναι επίσης η μοναδική του θέα, ο καταγάλανος ουρανός και το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα.

Η ομοιότητα ωστόσο με τα νησιά των κυκλάδων είναι απίστευτη, όπως θα διαπιστώσετε και από τις φωτογραφίες που ακολουθούν:

Δύο σημαντικά αξιοθέατα που θα δει κανείς εκεί είναι το παλάτι Ennejma Ezzahra που λειτουργεί ως μουσείο ενώ στεγάζει επίσης το Κέντρο Αραβικής και Μεσογειακής Μουσικής (Centre des Musiques Arabes et Mediterraneennes, www.cmam.nat.tn), και το μουσείο Dar el-Annabi, το οποίο φιλοξενεί πολλά ιστορικά αντικείμενα που δείχνουν πως ήταν η ζωή στην Τυνησία πριν πολλά χρόνια. Αξίζουν και τα δύο μια επίσκεψη!

Αφού αφήσετε τις πολιτιστικές βόλτες, καθίστε να απολαύσετε ένα καφέ σε ένα παραδοσιακό καφενέ ή στο Café des Délices που προσφέρει μοναδική θέα. Συνεχίστε με βόλτες στα πλακόστρωτα δρομάκια, όπου θα βρείτε και πολλά καταστήματα για να πάρετε τα σουβενίρ σας.

*Διαβάσαμε την είδηση στο travelstyle.gr