Γράφει η Έφη Φωτεινού

Ποιος είπε οτι το μέγεθος μετράει;  Όλο και πιο συχνά βλέπουμε στο εξωτερικό σπίτια μικρότερα των 30 τετραγωνικών, να είναι περιζήτητα. Ίσως αυτά τα μικροσκοπικά σπιτάκια να έχουν λιγότερη άνεση, έχουν όμως απίθανο στιλ κι εντυπωσιάζουν για την αρχιτεκτονική, την αισθητική και την εύρυθμη λειτουργικότητα τους, παρ’ όλο τον περιορισμό χώρου.

Η δημοτικότητα τους αυξήθηκε την τελευταία δεκαετία από κόσμο που επιθυμούσε να αποκτήσει έναν πιο εναλλακτικό τρόπο ζωής, που δεν ενδιαφέρονταν για υλικές ανέσεις και πολυτέλειες κι όνειρο του ήταν να ζήσει κοντά στη φύση, πιο απλά κι ουσιαστικά.

Άλλωστε, αυτά τα πανέμορφα, λιλιπούτεια σπιτάκια είναι πλήρως λειτουργικά και δεν τους λείπει τίποτα, όχι τουλάχιστον από τα απαραίτητα. Κάποια μάλιστα, διαθέτουν και τζάκι.

Εκείνοι που αγχώνονται με τα στεγαστικά δάνεια κι αναζητούν μια ποιότητα ζωής μακριά από τους φρενήρεις ρυθμούς που επιβάλλει η σύγχρονη πραγματικότητα, εκείνοι που προτιμούν την ηρεμία της φύσης από την πολύβουη πόλη, όσοι νοσταλγούν έναν πιο ρετρό τρόπο ζωής, τα ελεύθερα πνεύματα, που δεν μπορούν να περιοριστούν σ’ έναν μόνο τόπο και θα ήθελαν ένα σπίτι πάνω σε τροχούς για να ταξιδεύουν παντού, καθώς κι όσοι θα επιθυμούσαν να είχαν ένα σπίτι σαν να ξεπήδησε από τις σελίδες κάποιου παραμυθιού, θα ενθουσιαστούν με τις φωτογραφίες που ακολουθούν!

*Πηγές: www.countryliving.com & www.perierga.gr

*Η Έφη Φωτεινού είναι blogger και μπορείς να τη διαβάζεις και στο www.nouazetamefountouki.gr