Γράφει η Μελίνα Αγγελάκη

Στην αναζήτησή μας να βρούμε ένα ιδιαίτερο δώρο για ένα υπέροχο πλάσμα, διασταυρώθηκαν οι δρόμοι μας με την Ήβη Βλάχου.

Πρόκειται για μια γυναίκα που μεταξύ άλλων, έχει ένα πηγαίο ταλέντο, το οποίο και χρησιμοποιεί για να ομορφαίνει την καθημερινότητα τη δική της αλλά και των ανθρώπων γύρω της.

Αυτοδίδαχτη με τρομερή θέληση και πείσμα κατάφερε μέσα από το χόμπι της να δίνει ζωή και μορφή σε άψυχα αντικείμενα και να τα μεταμορφώνει σε έργα τέχνης. Αυτή η αγάπη της για την τέχνη σε συνδυασμό με την ευαισθησία της και τη φαντασία της, την ώθησαν να μπερδευτεί με χρώματα και πινέλα και στις δημιουργίες της να βρίσκει ανάσες και διεξόδους από την καθημερινότητα.

Τίποτε δεν ήταν εύκολο και απλό, όντας μητέρα και σύζυγος, μα τελικά τίποτε δεν ήταν ικανό να την κρατήσει μακριά από τη δημιουργία. Πίνακες ζωγραφικής, αναπαλαιώσεις επίπλων και αντικειμένων, παιδικές τοιχογραφίες, παραμυθένιες κρεμάστρες και πόσα ακόμη, έγιναν το εισιτήριο της για να ταξιδεύει παρέα με μικρούς και μεγάλους μέσα από τις δημιουργίες της.

Άλλοτε στο «καταφύγιό» της στο βουνό κι άλλοτε σ’ ένα μικρό εργαστήρι μέσα στο σπίτι της, αποδεικνύει πως τίποτε δεν είναι τόσο μακρινό όσο νομίζουμε και πως ποτέ δεν είναι αργά για να κυνηγήσουμε τα όνειρά μας και ν’ ασχοληθούμε με αυτό που αγαπάμε. Άλλωστε το συναίσθημα που τη διακατέχει και που όπως λέει δε θέλει ποτέ να χάσει είναι να μπορεί να επιθυμεί. «Να επιθυμώ διαρκώς και διακαώς».

Σου  ευχόμαστε λοιπόν να επιθυμείς Ήβη γιατί χωρίς τη δική σου έντονη επιθυμία,  ο κόσμος, θα είχε λιγότερο χρώμα…