Ο χώρος του θεάματος κυνηγάει ιστορίες σαν αυτές του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Πρόσωπα και ιστορίες που μετουσιώνουν το αμερικανικό όνειρο. Ήταν λοιπόν αναμενόμενο ότι αργά ή γρήγορα θα συνέβαινε.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του αμερικανικού site deadline, η Disney ετοιμάζει την πρώτη ταινία με θέμα τη ζωή του Γιάννη Αντετοκούμπο για λογαριασμό της συνδρομητικής υπηρεσίας Disney+. Τη διαδρομή του από τα παιδικά χρόνια μέχρι την καθιέρωσή του ως σούπερ σταρ του ΝΒΑ. Το ρεπορτάζ σημειώνει ότι την παραγωγή της ταινίας έχει αναλάβει ο Bernie Goldman (τον ίδιο ρόλο είχε και στην κινηματογραφική επιτυχία «300»), ενώ το σενάριο έχει ανατεθεί στον  Arash Amel (Α Private War).

Το δημοσίευμα καταλήγει ότι ο τίτλος της ταινίας θα φέρει το γνωστό σε όλους πλέον παρατσούκλι του Έλληνα σούπερ σταρ «Greek Freak».

Ιστορίες ομάδων ή ανθρώπων που κατέκτησαν το αμερικανικό μπάσκετ κάτω από αντίξοες συνθήκες ήταν πάντοτε δημοφιλείς στο Χόλιγουντ, με τα παραδείγματα των ταινιών Glory Road, Hoosiers και Blue Chips να είναι τα πλέον ενδεικτικά.

*Διαβάσαμε την είδηση στο www.deasy.gr