Γράφει η Μαριάμ Πολυγένη

Το να πιεις καλό καφέ σε κάνει ν’ αποκαλείς αυτόν που τον έφτιαξε «καλλιτέχνη».  Το να πάρει κάποιος το χάρτινο ποτήρι σου όταν τον τελειώσεις και να το μεταμορφώσει σε «έργο τέχνης» όπου κάποιος θα έδινε έως και 1.250$ για να το αποκτήσει, πώς θα τον αποκαλούσες;

Μη βιαστείς ν’ απαντήσεις «Δε γίνονται αυτά» ή «Ποιος θ’ αγόραζε κάτι τέτοιο» όπως απάντησε στον Boey ένας φίλος του, γιατί ο Boey, κατάφερε να κάνει τα χάρτινα ποτηράκια του καφέ που πιάνει στα χέρια του όχι μόνο να μοιάζουν με πίνακες ζωγραφικής, αλλά και να πωλούνται σαν αυτούς.

Από το 2006 ο Boey ξεκίνησε να ζωγραφίζει μ’ ένα μαύρο στυλό Sharpie πάνω σε χάρτινα κύπελλα και ν’ ανεβάζει τις δημιουργίες του στο Flickr ενημερώνοντας ένα άλμπουμ του με τίτλο Cups Cup. Μέχρι κι αυτή τη στιγμή που γράφεται αυτό το άρθρο, το άλμπουμ έχει εκατοντάδες φωτογραφίες με τη διαδικασία δημιουργίας των έργων του, αλλά και τα τελικά τους αποτελέσματα.

Ο Boey κόντρα στα σχόλια των φίλων του αποφάσισε να δημιουργήσει μια δική του ιστοσελίδα και να θέσει ως προς πώληση τα έργα του κι έτσι αποδείχθηκε πως πολλοί είναι εκείνοι που εκτιμούν το ταλέντο του και που θα πλήρωναν αρκετά χρήματα για ν’ αποκτήσουν ένα από τα χάρτινα κύπελλα που ο ίδιος μεταμόρφωσε  με το στυλό του.

«Η διαφορά ανάμεσα σ’ ένα όνειρο και την πραγματικότητα είναι απλώς να ξεκινήσετε να κάνετε πράξη τ’ όνειρό σας. Αν θέλετε να κάνετε κάτι ή αν έχετε ένα όνειρο, μην περιμένετε. Απλά πηγαίνετε γι’ αυτό»  δηλώνει ο καλλιτέχνης στις συνεντεύξεις του κι άντε τώρα να του πεις πως έχει άδικο. Δεν έχει κι οι φωτογραφίες το αποδεικνύουν!

*Διαβάσαμε την είδηση στο www.randomwhispers.com