Οι μυρωδιές από τα γλυκά και τα φαγητά μέσα στα Χριστούγεννα «πλημμυρίζουν» τα σπίτια. Ωστόσο, είναι μια καλή ευκαιρία να «γεμίσει» ο χώρος από όμορφα φυσικά αρώματα, ειδικά στην περίπτωση που έχεις και προσκεκλημένους.
Με τις παρακάτω συνταγές, μπορείτε μέσα σε λίγα λεπτά να ετοιμάσετε εύκολα 4 αρωματικά.
Κανέλα με πορτοκάλια
Πάρε 1-2 πορτοκάλια κομμένα σε φέτες, 3-4 κλωναράκια κανέλας, 1 κουτ. γλυκού γαρίφαλα και αρκετές σταγόνες εκχύλισμα μέντας αρωματικά χώρου. Πρόκειται για μια κλασική χριστουγεννιάτικη μυρωδιά η κανέλα με το πορτοκάλι. Βάζουμε τα υλικά σε ένα άδειο βαζάκι το γεμίζουμε με νερό, και τοποθετούμε το βαζάκι μέσα σε ένα κατσαρολάκι με νερό. Σιγοβράζουμε το αρωματικό μας και όταν βράσει καλά και βγάζει ατμούς, το βγάζουμε από τη φωτιά και το τοποθετούμε δίπλα σε ένα παράθυρο ή όπου θέλουμε να μυρίσει το υπέροχο άρωμα. Μπορείτε να κάνετε αρκετά βαζάκια.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Μέλι με λεβάντα και λεμόνι
Θα χρειαστείς 2-3 λεμόνια κομμένα σε φέτες, 1 κουτ. σούπας μέλι, 1 κουτ. σούπας εκχύλισμα βανίλιας και 14 ml αιθέριο έλαιο λεβάντας. Μόλις αναμείξουμε τα υλικά σε ένα άδειο βαζάκι μαρμελάδας, γεμίζουμε με νερό, και τοποθετούμε το βαζάκι μέσα σε ένα κατσαρολάκι με νερό. Σιγοβράζουμε το αρωματικό μας και όταν βράσει καλά και βγάζει ατμούς, το βγάζουμε από τη φωτιά και το τοποθετούμε δίπλα σε ένα παράθυρο ή όπου θέλουμε να μυρίσει το υπέροχο άρωμα ή μπορείτε να φτιάξετε πολλά βαζάκια με το μείγμα.
Ποτ πουρί από φλούδες
Φλούδες πορτοκαλιού, μανταρινιών, μήλου, ξυλάκια κανέλας και λίγα γαρύφαλλα στα οποία μπορείς να προσθέσεις και μοσχοκάρυδο ή τζίντζερ δημιουργούν ένα άρωμα, παραπάνω των προσδοκιών σου. Σε ένα βαθύ τηγάνι ή σε μικρό κατσαρολάκι ρίχνουμε νερό και μόλις αρχίζει να βράζει προσθέτουμε τα υλικά μας. Χαμηλώνουμε τη φωτιά αρκετά κι αφήνουμε τα υλικά να βγάλουν τα αρώματά τους και να ευωδιάσει ο χώρος μας. Μόλις δούμε ότι το νερό εξατμίζεται σημαντικά, προσθέτουμε ξανά χλιαρό νερό ώστε να αρωματίζεται το σπίτι μας όση ώρα επιθυμούμε.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Αρωματικά εσπεριδοειδή
Παίρνουμε να ώριμο και μεγάλο πορτοκάλι ή λεμόνι τρυπάμε σε όλη του την επιφάνεια με μια οδοντογλυφίδα και στο τέλος να βάλουμε εκεί που το τρυπήσαμε γαρίφαλα. Στη συνέχεια το τοποθετούμε πάνω ή δίπλα σε μια ζεστή επιφάνεια όπως το καλοριφέρ ή το τζάκι κι απολαμβάνουμε το άρωμά του που διαχέεται στον χώρο.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.