Μετά από περίπου δύο χρόνια εγκλεισμού στο σπίτι και ταξιδιωτικών περιορισμών, η σκέψη της τηλεργασίας από τους τροπικούς, όλο το χρόνο, φαντάζει άπιαστο, ιδανικό όνειρο για πολλούς.

Σύντομα όμως, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να κάνουν ακριβώς αυτό, και χωρίς καν να το πληρώσουν ακριβά.

Ελπίζοντας να αναζωπυρώσει το τουριστικό ενδιαφέρον για το Μπαλί, η Ινδονησία σχεδιάζει μια βίζα για ψηφιακούς νομάδες, που θα μπορούσε να βάλει το νησί στην κορυφή των εξωτικών προορισμών για ψηφιακούς νομάδες.

Τα απαράμιλλα τοπία , το θερμό κλίμα και η μοναδική κουλτούρα, σύντομα θα μπορούν να συνδυαστούν με μία, ως επί το πλείστον, αφορολόγητη ζωή στον μαγευτικό προορισμό με το σχετικά χαμηλό κόστος διαβίωσης.

Προς το παρόν, όποιος θέλει να τηλεργαστεί από το Μπαλί, είναι υποχρεωμένος να υποβάλει αίτηση είτε για μια βίζα 30 ημερών κατά την άφιξη (VoA), είτε για μια τουριστική βίζα που μπορεί να παραταθεί για 60 ημέρες, είτε για μια επαγγελματική βίζα που ισχύει μόλις για 180 ημέρες.

Όμως η νέα βίζα για ψηφιακούς νομάδες, η οποία βρίσκεται ακόμη στα «σκαριά», θα ισχύει για πέντε χρόνια, καθιστώντας την τη μεγαλύτερη σε διάρκεια βίζα του είδους της σε ολόκληρο τον κόσμο. Επιπλέον, η άδεια θα δίνει το δικαίωμα στους κατόχους να ζουν στην Ινδονησία αφορολόγητα, εφόσον το εισόδημά τους προέρχεται από το εξωτερικό, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

Η βίζα τηλεργασίας εισάγεται στο πλαίσιο των φιλόδοξων σχεδίων της χώρας να επαναπροσδιοριστεί ως «πράσινος» προορισμός με ηρεμία και πνευματικότητα, πέρα από τον ήλιο, την άμμο και τη θάλασσα, δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο ο υπουργός Τουρισμού Sandiaga Uno.

Με την άδεια αυτή, η Ινδονησία ελπίζει επίσης να προσελκύσει 3,6 εκατομμύρια ξένους ταξιδιώτες και να δημιουργήσει ένα εκατομμύριο νέες θέσεις εργασίας για τους ντόπιους.

Για να ενισχυθεί το ενδιαφέρον για την Ινδονησία και το Μπαλί, η κυβέρνηση σκοπεύει να εφαρμόσει μια σχετικά απλή διαδικασία υποβολής αιτήσεων και να υποδεχτεί περισσότερες πτήσεις στη χώρα.

*Πηγή είδησης