Σίγουρα, πολλά είναι τα βιβλία που υπόσχονται να συναρπάσουν τον αναγνώστη και να κεντρίσουν το ενδιαφέρον του, αλλά μάλλον μόνο ένα βιβλίο υπόσχεται ότι είναι τόσο βαρετό ώστε… θα μας στείλει για ύπνο.

Πρόκειται για το βιβλίο This Book Will Send You to Sleep (Αυτό το βιβλίο θα σε στείλει για ύπνο) του καθηγητή Κ. ΜακΚόι, το οποίο δεσμεύεται ότι δεν περιλαμβάνει τίποτα ενδιαφέρον. «Όλα τα προκλητικά ή ενδιαφέροντα στοιχεία έχουν αφαιρεθεί και έχουμε προσπαθήσει να σχεδιάσουμε το κείμενο με τέτοιο τρόπο που να μπερδεύει το μυαλό, προκαλώντας μια κατάσταση υπνωτικής χαλάρωσης», αναφέρεται στην εισαγωγή του βιβλίου, στο εξώφυλλο του οποίου, διόλου τυχαία, βλέπουμε σειρές από πανομοιότυπα πρόβατα, όπως αυτά που μετρούν όσοι έχουν αϋπνία.

Τα κεφάλαια του βιβλίου είναι μικρά σε μέγεθος και πυκνογραμμένα, με θέματα όπως η γραφειοκρατία στη Βυζαντινή Αυτοκρατορία, το τι σημαίνουν οι διάφοροι δείκτες που βλέπει μπροστά του ο οδηγός ενός τρένου, αλλά και στατιστικά στοιχεία από τα δύο πρώτα πενταετή πλάνα της Σοβιετικής Ένωσης.

«Ετοιμαστείτε να κοιμηθείτε για τα καλά με το πιο βαρετό βιβλίο που εκδόθηκε ποτέ», αναφέρεται στην περιγραφή του βιβλίου.

*Διαβάσαμε την είδηση στο www.diastixo.gr