Είναι φτιαγμένο από σκυρόδεμα και έχει σχήμα ογκόλιθου. Το σπίτι αυτό βρίσκεται στην Ολλανδία και θα είναι το πρώτο σπίτι τρισδιάστατης εκτύπωσης που θα κατοικηθεί, αφού οι ενοικιαστές του πήραν ήδη το κλειδί.

Η μονοκατοικία βρίσκεται σε προάστιο του Αϊντχόβεν και χτίστηκε στα πλαίσια του project τρισδιάστατης εκτύπωσης, Milestone. Είναι το πρώτο 3D-printed σπίτι που κατοικείται στην Ευρώπη.

Το πρόγραμμα είχε ανακοινωθεί από το 2018, με σκοπό να κατασκευαστούν τα πρώτα τρισδιάστατα εκτυπωμένα που θα γίνουν ενοικιαζόμενες κατοικίες. Ένα ζευγάρι Ολλανδών, οι Elize Lutz και Harrie Dekkers, έλαβαν τα κλειδιά στις 30 Απριλίου.

«Είδα το σχέδιο αυτού του σπιτιού και ήταν ακριβώς σαν ένας κήπος βγαλμένος από παραμύθι. Μοιάζει με καταφύγιο, αισθάνεσαι ασφαλής», είπε ο Dekkers.

Το σπίτι σχεδιάστηκε από τους Ολλανδούς αρχιτέκτονες Houben & Van Mierlo με το σχήμα ενός λίθου. Έχει κυρτά, κεκλιμένα εξωτερικά τοιχώματα και κατασκευάστηκε μέσω εκτύπωσης στοιβαγμένου σκυροδέματος. Σε πόσο καιρό χρειάστηκε; Μόλις 5 ημέρες. Με αυτήν τη μέθοδο δεν μειώνεται μόνο το κόστος αλλά και η περιβαλλοντική καταστροφή. Το μέλλον είναι ήδη εδώ.

*Πηγή είδησης